avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat cu acreditare internationala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat cu acreditare internationala

Buna ziua,

In anul 2008 ma aflam in Portugalia in vacanta. Acolo am fost arestat pt ca un domn de la o masa vecina m-a identificat ca fiind cel ce l-a jefuit cu un an in urma. Mi-am pus un avocat si am fost eliberat, dar procesul meu a inceput. Eu am trimis avocatului meu portughez documente care certifica ca eu exact in noaptea cand s-a comis jaful eram cazat la un hotel in Bulgaria, precum si o declaratie a taximetristului care a fost ghidul meu in oras, dar procurorul de acolo si judecatorul se indoiesc de aceste lucruri, spun ca desi eu apar in registrul de cazare al strainilor din hotel, alcineva ar fi putut plati nota de plata si eu as fi putut pleca in Portugalia dupa ce m-am cazat Avocatul imi spune ca iau ca si proba NEINDOIELNICA acea recunoastere facuta de mosul jefuit, dar acest lucru chiar nu este adevarat, eu CHIAR NU AM COMIS ACEA FAPTA.
Intrebarea mea este: ce posibilitate am ca sa-mi angajez un avocat din Romania care sa ma reprezinte acolo? Ce posibilitati de a scapa nevinovat am pt ca din ceea ce-mi spune avocatul portughez(care nu-si face datoria deloc) eu voi fi condamnat pt furt pe baza acelei recunoasteri total eronate.
Daca voi fi condamnat, voi fi imediat arestat sau am dreptul la recurs in libertate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:32, 31 Decembrie 2011
cu siguranta veti putea apela si la caile de atac...insa e bine sa se vada dosarul...si apoi sa se traga concluzii
Multumesc pt raspuns.
Dupa parerea dv cum ar fi mai bine ?sa angajez avocat de aici sau tot din portugalia?In in stanta din portugalia numai am nici un fel de incredere dat fiind ca ei nu au luat in calcul probele mele, sau daca le au luat au facut in asa fel in cat sa nu fie de folos, dar ma gandesc ca asta in cea mai mare parte e vina avocatului de acolo, cum am scris si mai sus nu si a dat nici un fel de interes...

Multumesc
Parerea mea ar fi sa aveti un avocat roman si unul portughez.
Cu siguranta ca ar da dovada de mai mare meiestrie cel roman ...insa nu va putea pleda...
Poate analiza probatoriul si poate face apararea pt avocatul portughez.
E cam mizerie acolo si puteti avea surprize neplacute daca nu va aparati.
Avocatul roman va poate face si apararea pe CEDO...daca se pricepe...
Avocatul portughez este ales sau este angajat din oficiu ?
Daca aveti angajat avocat din oficiu , angajati un avocat portugheze penalist priceput , nu pe oricine , mai ales cand nu cunoasteti legislatia acelei tari.
Necunoscand pe niciunul dintre avocati , nu stiu de cata "maiestrie" va da dovada fiecare dintre ei.
Indiferent de optiunea dvs , daca avocatii sunt priceputi isi vor face datoria , indiferent de tara de provenienta.
Atentie !
In Romania , daca doriti sa angajati un avocat roman priceput , cautati un avocat/ o casa de avocatura care are legaturi cu justitia portugheza , care sa cunoasca prevederile acelei legislatii.
Altfel , cei care se ofera sunt destui !
Cu avocatul roman poate sa discute mult mai bine si apararea pe probatoriu se face cel mai bine in conditiile in care se intelege perfect cu avocatul...roman...
Apararea pe CEDO se poate face chiar si de un avocat spaniol.
Aprecierea si interpretarea probelor nu tine doar de jurisprudenta unei tari deoarece este o regula general aplicabila.Aspectele legate de combaterea probelor din acuzare cu administrarea de probe in aparare se pot face mult mai bine in conditiile in care acuzatul comunica foarte bine cu avocatul decat daca avocatul il apara fara se inteleaga prea bine situatia de fapt.
Sub aspectul normelor de procedura avocatul portughez se poate dovedi util, dar esentiala este apararea pe fond deoarece daca sustine ca este nevinovat...nevinovatia este identica peste tot in lume.
Singura problema cu avocatul roman ar fi ca nu va putea pune concluzii oral in fata instantei de judecata, dar apararea in scris poate fi deosebit de puternica si eficienta.
Prin urmare, cea mai eficienta aparare este aceasta in 2 trepte...

Este de remarcat si faptul ca statul portughez a fost condamnat de CEDO pentru ca avocatul din oficiu nu si-a facut treaba...

Alte discuții în legătură

De la o tigara.... Daniela Soare Daniela Soare Buna ziua... acum 3 ani de zile am fost plecata din tara,,, cu compania Blue Air in Lisabona,,,si am fumat in toaleta...bineinteles ca m-au prins... si mi-au ... (vezi toată discuția)
Drept international andihols andihols Buna ziua, in Anul 2008 am fost in vacanta in Portugalia si cand luam masa la un restaurant am fost recunoscut de unul din clienti ca as fi faptuitorul unui ... (vezi toată discuția)
Situatie foarte dificila Alexandru112 Alexandru112 Buna ziua,am 24 de ani si sunt la prima abatere.am fost acuzat ca am ajutat persoane de origine albaneza in repetate randuri sa treaca ilegal frontera din ... (vezi toată discuția)