avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Instiintare CSA referitor Asigurari de Sanatate - Atentie au aparut primii brokeri falsi !!!

COMUNICAT DE PRESÃ - CSA

Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legiiComisia de Supraveghere a Asigurărilor atentionează opinia publică asupra aparitiei unor firme, care au început recrutările pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurări de Sănătate ce vor fi create în sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de ”obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cât si bonusuri din performanțele echipei”.
CSA precizează că activitătile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizati pe piata de asigurări, sunt în afara legislatiei în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 20.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON).
“Avertizăm că activitatea acestor societăti comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurări, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Această atentionare reprezintă un demers necesar de a apăra interesele acestora, dar si de a proteja imaginea industriei de asigurări. Asigurările nu se fac prin adeziuni, ci prin încheierea unor contracte în schimbul plătii unor prime de asigurare”, a declarat presedintele CSA, domnul Constantin Buzoianu.
CSA subliniază că toate formele de asigurare, indiferent că acestea sunt de tip facultativ sau obligatoriu, se încheie doar de companiile de asigurare autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizati să desfăsoare activitate în piata de asigurări.
Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise în aplicarea acesteia, precum şi intermediarii din statele membre care desfăşoară pe teritoriul României activitate de intermediere în asigurări, conform dreptului de stabilire şi libertăţii de a presta servicii, după caz”.

"Felicitari" celor care au semnat astfel de adeziuni: =D>
[ link extern ]

Cateodata suntem atat de "creduli"... mai grav este ca ne autocompatimim si nu facem publice astfel de practici pentru a se lua masuri.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 11:51, 26 Ianuarie 2012
Felicitari ( de data aceasta adevatare) si dvs. pentru postarea de aici.
Eu am citit un articol asemanator undeva, dar sunt multi care poate nu l-au citit ....
M-am saturat sa dau explicatii despre aceste adeziuni si despre abordarile acestor gen de brokeri ... mai bine zis "fabrici ilegale de bani".
Ma uimeste credibilitatea cu care ii privesc oamenii cand li se promit bani la aceasta adeziune... oare ce tip de asigurari acorda "bani" pentru a fi incheiata... in momentul in care exista pe piata asigurari de sanatate, destul de complexe si nu chiar la preturi accesibile pentru orice buzunar.
Societatile de asigurari ... repet "acreditate"... lucreaza in acest moment la produsul acesta insa pana la implementarea normelor si la obligativitate mai dureaza.... atunci... de ce oare se grabeste toata lumea sa cumpere "iluzii".
.... mai spunem ca e "criza" si umplem buzunarele altora....
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Foarte interesant.... unul dintre asa zisii "intermediari" ai asigurarilor de sanatate, a reusit sa coopteze intr-un fel de joc piramidal.. peste 80.000 de "agenti"... care vrajiti de mirajul unei posibile imbogatiri procedau la alte recrutari in echipa....
Pai da... de ce nu... doar 80.000?..... de ce nu 8.000.000 ?
Bravo ... si ei chiar "credeau" ca vor deveni agenti cu numai 65 ron si ca vor primi cate 100 ron la fiecare recrutare... si nu in ultimul rand... ca se vor imbogati apoi cand vor emite asigurari.... toate astea inscriindu-se la o societate care are activitatea suspendata chiar de CSA si care nu va primi niciodata acreditare.
Doamne ... mare ti-e gradina... si ne mai plangem ca lucrurile stau prost in Romania.
Sper sa citeasca mai multe persoane si sa se trezeasca la realitate...
Bravo....:( ... si eu sunt unul dintre acei 80.000 . M-am inscris pentru ca am crezut ca am sa obtin codul alocat de CSA pentru a lucra in domeniu. Abia apoi am inteles despre ce este vb si ca nu am sa pot emite vreodata asigurari doar prin semnarea adeziunii si acel curs..... jalnic.... gen Delfin. Vroiam sa muncesc pentru un venit in plus .... nu sa racolez alti oameni. Prefer sa fac cursuri autorizate si sa muncesc cinstit nu asa.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
alyendesign, utilizator
Ar fi indicat sa va informati inainte de a face un astfel de pas. Se stie prea bine ca in Romania se valorifica orice "pont".... cum a fost si aprobarea acestei legi.

alyendesign a scris:

Bravo....:( ... si eu sunt unul dintre acei 80.000 . M-am inscris pentru ca am crezut ca am sa obtin codul alocat de CSA pentru a lucra in domeniu. Abia apoi am inteles despre ce este vb si ca nu am sa pot emite vreodata asigurari doar prin semnarea adeziunii si acel curs..... jalnic.... gen Delfin. Vroiam sa muncesc pentru un venit in plus .... nu sa racolez alti oameni. Prefer sa fac cursuri autorizate si sa muncesc cinstit nu asa.


Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Proiectul noii legi a sanatatii a fost retras, dupa ce basescu a cerut public acest lucru Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul ... (vezi toată discuția)
Reforma sanatatii! b.alin b.alin Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune ... (vezi toată discuția)