avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce pot face cand primesc 3 raspunsuri diferite de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce pot face cand primesc 3 raspunsuri diferite de la politia targoviste?

AM FOST OPRIT DE O PATRULA A POLITIEI DAMBOVITA LA DATA DE 3-07-2008 SI AU CONSTATAT CA AM CIRCULAT CU NUMERE ROSII EXPIRATE ; AM MERS LA SECTIE AM DAT DECLARATIE , AM COOPERAT SI AGENTUL MI-A SPUS CA DUPA CERCETARE VOI PRIMI AMENDA ADMINISTRATIVA SI MI SE VA RETURNA PERMISUL FARA A MAI FI NEVOIE SA DAU TESTUL ACELA DE CIRCULATIE . DUPA DOUA LUNI AM MERS IN AUDIENTA LA UNUL DIN ADJUNCTII COMANDANTULUI SI MI-A SPUS ACELASI LUCRU ; LA FEL DOMNUL DE LA CERCETARI PENALE . AM PRIMIT IERI 9 - OCTOMBRIE DE LA PARCHET UN DOCUMENT IN CARE SE SPUNE CA SUNT SCOS DE SUB URMARIRE PENALA , SA MERG SA PLATESC O AMENDA ADMINISTRATIVA SI APOI CU TOATE ACESTEA SA MERG LA POLITIE SA MI SE RESTITUIE PERMISUL . ACOLO , LA GHISEU SURPRIZA DOMNUL AGENT IMI SPUNE CA DE FAPT SI DE DREPT TREBUIA SA DAU TESTAREA IN TERMEN DE 90 DE ZILE SI PENTRU CA NU AM DAT-O SE PRELUNGESTE RETINEREA PERMISULUI PANA LA 120 ZILE . VA INTREB CAT DE LEGAL ESTE LUCRUL ACESTA ? MENTIONEZ CA INCA DE LA INCEPUT NU AM PRIMIT NICI UN ACT IN LEGATURA CU ACEASTA RETINERE A PERMISULUI NICI UN PROCES VERBAL SI NICI O COMUNICARE CA TREBUIE SA DAU ACEA TESTARE CI DIN CONTRA . VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 11 Octombrie 2008
Nu este legal, deoarece Codul Rutier prevede :
Art.106. - (1) În cazurile prevazute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) si art.107 conducatorul de autovehicul sau tramvai trebuie sa se prezinte, obligatoriu, conform convocarii, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie.
(2) În cazul nepromovarii testului de cunoastere a regulilor de circulatie, perioada de suspendare se prelungeste pâna la promovarea testului.

Prin urmare, depuneti o sesizare sau mergeti in audienta la Inspectorul sef din cadrul Inspectoratului de Politie Mun. Targoviste.
IntrebarI:
-ce poti sa faci cand nu cunosti legea ?
-ce faci cand te iei dupa vorbe ?
- De ce nu ai solicitat acte si nu ai fost asistat de un profesionist ?

Nu este nimic grav, dupa cum vezi ai scapat cu o sanctiune administrativa !
daca tot te-ai luat dupa spusele d-nealor continua sa faci ce ti se dicteaza si ai sa vezi unde o sa ajungi !
ce acte sa ceri in sistemul nostru romanesc? daca ei care sunt reprezentantii legii nu o pun in practica sau mai bine zis nu au habar de lege cu ce sunt eu vinovat ? daca vine cineva si ma intreaba ceva din domeniul meu ii raspund dar daca se pune problema de ce nu cunosc legile , articolele sau mai stiu eu ce, credeti ca trebuie sa retin asa ceva eu care nu am legatura cu sistemul juridic ? de ce nu-si face fiecare treaba asa cum trebuie ? am gresit ?ok platesc dar pana a ajunge sa se bata joc de o persoana e un alt drum . de ce nu mi-sa spus de la inceput ca trebuie sa dau testarea ? imi puteti raspunde ?
Salut,
Sint in situatia in care ai fost si tu, daca poti sa zici cit a durat tevatura asta? Adica in ce data te-a oprit politia pentru numere expirate?
Mersi.
Scuze, acum am vazut ca te-a oprit pol. in data de 03.07.08.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere best_army_boy best_army_boy buna ziua, sunt venit de aprox 3 luni in tara iar pe data de 27.10.12 mi-a fost retinut permisul de conducere SPANIOL pe o perioada de 30 zile pentru depasire ... (vezi toată discuția)
Amenda depasire viteza si depasire neregulamentara - eficienta contestatie dan_ploaie dan_ploaie Astăzi am fost oprit de un echipaj de poliție la ieșirea din localitatea Tomești(IS), agentul mi-a comunicat că am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutați in data de 28 august am atins ... Danielaeamona Danielaeamona Buna ziua! Va rog sa ma ajutați In data de 28 August am atins o mașina foarte puțin ,am oprit ..mașina având o zgârietură de maxim 3 cm ,și ... (vezi toată discuția)