avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru 24ore cu 72 ore libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru 24ore cu 72 ore libere

Lucrez intr-o benzinarie, 24 cu 72 si sunt in preaviz. lucrez in aceasta firma de aproximativ 7 luni, dupa ce am fost preluati de la vechea firma. pot sa imi cer banii pe concediu care nu a fost platit? o alta problema: aceasta firma cand ne-a preluat, ne-a spus ca vom avea salariul brut de 1300 ron, scris si in contractul de munca. au spus ca vom lua 850 ron bani si diferenta salar, sporurii si alte indemnizatii, vom primi bonuri valorice (tichete de masa). in cele 7 luni care au trecut, banii primiti in mana au diferit de la luna la luna, cat si bonurile, banii ajungand chiar si la 700 ron, si bonurile de la 2 pana chiar la 28. e normal sa ne varieze salariul asa si sa ne dea bonuri dupa bunul lor plac? si nici fluturas nu primim! Functia de casier incasator presupune printre altele si scoaterea raportului zilnic, si dimineata cand predam banii, ii predam cu tot cu plusuri ( ciubucuri, bacsisuri) pe care sefa de statie le ia si le introduce intr-un plic, destinatia acelor bani nefiind cunoscuta. e legal? pe langa toate astea, facem si munca femeii de servici (deoarece aceasta nu exista), avand terasa, bar si bai.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 08:46, 14 Octombrie 2008
Faceti cerere pentru concediu de odihna compensat, aprox. 12 zile.

Cred ca v- platit in functie de realizari.
Tichete ar fi trebuit sa va dea cate unul pentru fiecare zi lucratoare din luna, dar nu-i obliga legea.

Stat de plata semnati sau primit banii pe card?

Plusurile de casa nu trebuie sa si le insuseasca nimeni, ele trebuiesc inregistrate in contabilitate, dar ma indoiesc ca ar fi....

Alte activitati sa zicem complementare, trebuiesc evidentiate in fisa postului.
in legatura cu plata in functie de realizari: salariul este fix. banii primiti in luna adunati cu valoarea bonurilor primite este corespunzatoare. dupa calcule, o tura de 24 de ore ar fi aproximativ 130 ron, deci pe luna ar trebui sa primim 1040. banii ii primim pe card si bonurile le primim in mana, iar stat de plata nu semnam, doar niste foi cu un tabel si cu sumele de bani virate pe card, dar dupa ce luam banii. de exemplu, luna aceasta nu am luat decat 790 ron iar bonuriile nu ni s-au dat inca, dar calculand, ar trebuie sa luam 32 de bonuri, ceea ce nu cred ca vom lua.
in legatura cu fisa postului, nici pana acum nu am semnat fisa postului si practic, nu stim exact care ne sunt atributiile noastre, in functia de casier-incasator. la firma precedenta, ne stiam atributiile.
Ati luat vreo data mai mult de 23 tichete pe luna?

Va plateste uneori diferenta de cash sub forma de tichete, de masa sau cadou?

Dvs. sa nu uitati sa faceti cerere de c.o. inainte de a termina preavizul.

Firmele acestea care au luat in administrare statiile peco si au angajat tot personalul gasit pe firmele lor, nu pot sa am cuvinte de lauda la adresa lor.... isi cam bat joc de oameni, iar unii nu sunt buni administratori chiar daca sunt verificati la sange de aria - manager petrom.
Mai bine va cautati alt loc de munca.

Sunteti in preaviz fiinda va dati demisia sau va concediaza?
bonuri am luat chiar si 28 . nu uneori, ci mereu ne da diferenta in bonuri. de exemplu daca intr-o luna trebuie sa iau 1040 ron, mi se vireaza pe card o parte din bani, care nu este aceeasi in fiecare luna, cel mai putin a fost 700 si cel mai mult 960, iar diferenta e tot timpul in tichete de masa, si tichete de masa propriu-zise pentru zilele muncite nu ni se dau, ci doar pt diferenta salariala. sunt in preaviz pentru ca mi-am depus demisia(mi-am gasit in alta parte). V-as mai ruga sa imi spuneti ce trebuie sa mentionez in cererea de concediu de odihna compensat. Va multumesc :)
Domnule Director,

Subsemnata ............angajata a cs.......srl, in functia de casier, rog sa binevoiti a-mi acorda c.o. compensat cuvenit, aferent perioadei lucrate in anul 2008. ( 12 zile c.o.- asta daca doriti sa mai scrieti, daca nu , nu precizati si nr. de zile ca se poate sa nu fie cel calculat de mine, stiti?)
Solicit aceasta deoarece in data ........ imi inceteaza raporturile de munca la societatea dvs.
Va multumesc

Data ............................. Semnatura ..................
M-am inchipuit ca a folosit tertipul de a plati salariul cu tichete. Josnic.
Nu este corect. Tichetele de masa se acorda pentru masa nu pentru plata salariilor.
Cum justifica ei neplata salariului din contract ci numai a unei parti a acestuia, in situatia cand prezenta la lucru a fost corecta?
Puteti face reclamatie la ITM pe aceasta tema si probati cu extrasele de cont aferente contului de card.

Va dati seama ca trebuia sa faca viramentele aferente la suma corecta si ar fi trebuit sa scoata mai multi bani.
Asa s-au bucurat ca la acele tichete nu mai platesc contributiile la Bugetul de stat si gata ......dar nu se gandesc si la oameni.... pensiile lor.....
Cat este salariul pe cartea de munca sau in contract?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa si salariu net lefteriu_adrian lefteriu_adrian Bua ziua. Salariul brut este de 1200 ron. Bani in mana iau 600 ron si 20-21 bonuri de masa de 8,72 ron. e corect sa imi dea bonuri in loc de bani?si din cate ... (vezi toată discuția)
Eu primesc bonuri electronice pe card dejun, si sunt plătit ... Alabalaportocala9 Alabalaportocala9 Eu primesc bonuri electronice pe card dejun, si sunt plătit la ora. Și acumulez un nr de ore și după se face calculul la ore înmulțit cu cât iau pe ora ... (vezi toată discuția)
Solicitare sfat Li_Ra Li_Ra Buna ziua, Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: O persoana angajta la o firma din Bucuresti se hotaraste sa-si dea demisia din motive ... (vezi toată discuția)