avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de munca pe perioada determinata

Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei mamici care a nascut, acum astept sa mi se termine contractul de munca se poate sa mi se prelungeasca iar pe perioada determinata sau acum dupa doua prelungiri este obligatoriu sa mi se faca pe nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 28 Decembrie 2011
Sunt permise doar 3 contracte succesive.
Urmatorul CIM trebuie sa fie pe perioada nedeterminata.

Codul Muncii:
ART. 82
(4) Între aceleaşi pãrţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncã pe duratã determinatã.
(5) Contractele individuale de muncã pe duratã determinatã încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncã pe duratã determinatã sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o duratã mai mare de 12 luni fiecare.

ART. 84
(1) Contractul individual de muncã pe duratã determinatã nu poate fi încheiat pe o perioadã mai mare de 36 de luni.
Nu mai confundati pelungirea duratei unui c.i.m. cu incheierea altuia ... ati citat eronat textul de lege aplicabil ...
art.82 (3) C.mun. : Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

In urma modificarilor aduse Codului Muncii s-a eliminat posibilitatea ca la expirarea contractului individual de muncă pe durată determinată, pe locul de muncă respectiv va fi angajat un salariat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată.

Angajatrul nu este obligat sa prelungeasca durata c.i.m. pana la perioada maxima prevazuta de lege pentru un c.i.m. pe durata determinata.

Art.84 aln.2 C.mun. : In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
Da, dar perioada determinata se va termina in data de 3 ianuarie 2012, ei inca nu mi-au spus nimic pana azi 27/12/2011, asta ar insemna ca mai am 3 zile , apoi pe 3 ianuarie ce ar trebui sa fac ?
Au vreo obligatie fata de mine adica cel putin sa ma anunte ca din data de 3 ianuarie ei nu imi mai prelungesc contractul de munca sau ei nu sunt obligati sa imi spuna?

Nu stiu ce sa fac pana la sfarsitul anului eu nu mai am timp sa imi gasesc un alt loc de munca.
Daca nu v-au spus nimic inseamna ca doresc incetarea CIM. Nu trebuie sa va anunte, CIM inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat.
Daca ar dori sa prelungeasca acest contract, ar trebuie sa o faca pana vineri, ca sa poata raporta la ITM, prin Revisal, in termenul legal situatia contractelor de munca incheiate de firma.
Nu puteti sa intrebati dvs? Macar nu mai stati sub tensiune.
Mult noroc !
@roxinice,
"Nu stiu ce sa fac pana la sfarsitul anului eu nu mai am timp sa imi gasesc un alt loc de munca."



In cazul in care nu va vor prelungi contractul,iar acesta va inceta de drept,pe data de 3ianuarie,veti putea sa va depuneti dosarul la somaj,pt.a beneficia de indemnizatie de somaj,iar intre timp aveti posiblitatea sa va cautati un alt loc de munca.

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe periopada determinata anca78scr anca78scr De cate ori poate un angajator sa-ti prelungeasca contractul de munca pe perioada determinata? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)