avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tichete cadou
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tichete cadou

care este regimul tichetelor cadou?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRISMAT , utilizator 00:12, 15 Decembrie 2011
Tichetele cadou sunt considerate avantaje in natura. art. 55 alin 3 lit.h CF ,valoarea lor se cumuleaza cu celelalte venituri ale lunii , se calculeaza imp 16%.
Tichetele cadou nu se cuprind în baza lunară de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii potrivit art. 296 indice 15 lit. o) din Codul Fiscal.
Din punctul de vedere al impozitului pe profit -aceste trebuie acordate pentru scopuri sociale -astfel se aplica art. 24 alin.3 lit.c -deductibilitate limitata la de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.
Legislatia este incurcata si chiar neclara-din punctul meu de vedere -trebuie o mare prudenta cand se acorda acestea-considerate venit asimilat salariilor si impozitate precum orice avantaje in natura
Fiind considerate avantaje impozabile, se vor cumula in luna in care se acorda in vederea impozitarii cu celelalte venituri de natura salariala acordate.
un raspuns mai clar se poate?ca tot citesc in codul fiscal si nu reusesc sa inteleg...
mai clar decar anaf-u', cine-o putea?!

ANAF: Regimul fiscal al tichetelor cadou acordate salariatilor

[ link extern ] /
art 24 alin 3 lit c????din CF?e vb de amotizare acolo...

Alte discuții în legătură

Regim fiscal tichete cadou lilireli lilireli un SRL platitor impozit pe profit acorda tichete cadou salariatilor ( val mai mare de 150 lei), salariatii nu au copii minori valoarea totala a tichetelor ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru cadou in bani Anamuresana Anamuresana Cadoul in bani acordat (din cheltuieli sociale 2% calculat la fondul de salarii) de angajator unui salariat, in valoare neta de 200 lei este impozabil? ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou book2 book2 Doresc sa distribui la salariatii firmei tichete cadou de sarbatori dar vreau sa utilizez varianta cheltuielile de reclama si publicitate, Pentru ... (vezi toată discuția)