avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum dovedesc ca nu am facut tranzactia online de care ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum dovedesc ca nu am facut tranzactia online de care sunt acuzat?

am internet si mi s-a furat ip si respectivu care mi-a spart ip a facut cumparaturi online de pe cardu o altei persoane.m-am trezit cu politia la usa zicand ca am efectuat eu tranzactia.a facut perchezitie,mi-a luat hardu de la pc meu,am fost la politie am dat declaratie ca nu am nici un fel de cunostinte despre calculatoare si nu am efectuat cumparaturi si plati online.CUM IMI POT DOVEDI NEVINOVATIA?mi s-a mai adus la cunostinta ca sunt urmarit penal...am nevoie de avocat?
Cel mai recent răspuns: adrian37bv , utilizator 10:40, 6 Ianuarie 2012
Avand in vedere aspectele haotic prezentate,urmare a faptului ca vi s-a comunicat ca sunteti urmarit penal,daca nu stapiniti procedura si normele,este de preferat sa apelati la serviciile unei persoane specializate care sa aprofundeze cauza ,probele,care sa opteze pentru varianta favorabila dvs sa va reprezinte si sa va apere interesele
Totul depinde de ceea ce se va gasi pe hard diskul computerului dvs. care am inteles ca v-a fost ridicat.
Acuzatia nu este usoara, recomandarea mea ar fi a aveti neaparat avocat, deoarece furtul IP-ului nu-l puteti usor dovedi daca nu aveti cunostinte de calculatoare, internet etc.
Am mai auzit treaba asta cu "mi s-a furat IP-ul" .Sa explicam pentru cine nu stie.

Internet Protocol (IP) – În TCP/IP, standardul care descrie cum trebuie să fie împărțite datele în pachete pentru transmisia prin Internet și cum trebuie adresate aceste pachete pentru a ajunge la destinație. IP este protocolul fără conexiune în ansamblul TCP/IP; protocolul TCP (Transmission Control Protocol) specifică modul în care două calculatoare conectate la Internet pot stabili o legătură de date sigură printr-un dialog de confirmare.


Deci sa presupunem ca locuiesti in apartamentul A.Sa presupunem ca ai net pe cablu. Daca e de la redese e cu id si pass caz in care tipu din apart B nu are cum sa le stie.Daca e de la upisi ai modem in casa. Iarasi e cam greu de clonat Ip.Daca e de la rtc ai modem in casa in care introduci id si pass ....Asa ca e cam trasa de par.

Si 2. Daca ti-a venit politia la usa...asta e pentru ca tipu respectiv a folosit numele tau adresa ta...poate. intelegi matale? Cu ip u nu prea tine..

Hai ziua buna..
Se poate clona un IP chiar daca aveti id-uri si parole de la providerii de internet.
La urma urmei...in mediul online se poate face aproape orice, s-a demonstrat asta in repetate randuri.Sa nu uitam si de wireless....
Obtinerea de IP nerutabil de la un AP (hotspot) nesecurizat sau prost securizat si ulterior transmiterea de pachete avand in header IP-ul rutabil al routerului nu inseamna "clonare" de IP. In fond, aceste pachete pleaca... legitim din router (legitim in sens informatic), cata vreme routerul nu e setat nici sa-si autorizeze / autentifice clientii, nici sa filtreze pachetele la iesire.

Ma tem ca sintagma "clonare IP" e folosita abuziv (nejustificat) in cele mai multe cazuri. "Furtul" de IP nu inseamna clonare IP. MAC cloning nu inseamna clonare IP. Device cloning inseamna ceva mai mult decat clonare IP. IP spoofing e altceva decat clonare IP. Und so weiter. Exista anumite structuri de retea care permit "clonarea", dar asta nu inseamna ca e posibil in orice circumstante.


In ce priveste cumparaturile online, datele pe care le retine serverul de la un client nu se limiteaza la un simplu IP. Intr-un caz ca cel relatat in deschiderea topicului, daca "hackerul" a folosit un alt browser, sau are o alta versiune de OS decat cel al carui IP a fost folosit abuziv, atunci este evident -pentru un cunoscator- ca frauda nu poate fi pusa in sarcina acestuia.

Alte discuții în legătură

Creeare cont site adulti rikutza rikutza Buna ziua, Acum cateva zile am primit o citatie pentru a ma prezenta la politie unde am fost instiintat si totodata acuzat ca de pe ip-ul calculatorului meu ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca mi-a fost ''spart'' calculatorul si mi s -au furat informatiile din el ela13 ela13 buna seara!m-am despartit de putin timp de prietenul meu...care aseara mi-a spus niste lucruri pe care le putea afla NUMAI SI NUMAI(nu le mai stia nimeni ... (vezi toată discuția)
Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)