avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile copilului infiat la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile copilului infiat la mostenire

In 1975 am fost infiat de parintii adoptivi,la virsta de 13 ani sau despartit ramanind cu tata,in instanta sa stabilit sa ramana apartamentul(cumparat de amandoi)unde raman si eu.Ulterior tata a despagubito pe mama cu o suma modica.8 ani am stat singur cu tata.Dupa ce m-am insurat m-am mutat cu chirie,iar dupa 1 an sa recasatorit si el facind un copil.Apartamentul a fost inchiriat de tata unei firme pina acum 2 ani.In tot acest timp tata sa folosit de toti banii luati din chirie.In urma cu 6 ani tot cu banii din chirie am cumparat (tata)un teren pe care mi-am construit o casa fara nici un ajutor.La ora actuala apartamentul a fost vindut fara macar a ma intreba,casa construita de mine a fost trecuta pe rol nevestei,tata nemai aparind nicaeri,iar acte pe casa nu vor sa imi faca sub nici un fel.

Intrebarea mea este:cum procedez ca sa pot sa imi fac acte pe casa pe care am construito fara nici o alta pretentie.

Pentru alte nelamuriri va stau la dispozitie.

Cu stima

Alte discuții în legătură

Mostenire-act vanzare cumparare elena_smen elena_smen Buna ziua! as avea si eu un caz mai putin usor,in care nu gasesc solutia. parinti mei sunt divortati,tata s-a mutat la casa care i-a lasat-o mamaia(mamai ... (vezi toată discuția)
Evacuat din casa părinților, cu tot cu familie. mă pot opune în vreun fel? Mircea41 Mircea41 La mine este o poveste mai lunga,dar pe scurt am fost dat afara din locuinta în care am crescut de tatal meu la vîrsta de 24 ani,din cauza ca nu am vrut sai ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament MARCELA2017 MARCELA2017 Buna ziua in urma decesului tatalui meu,care nu era biologic adica mama mea s-a recasatorit a 2-ua oara si cel de al 2-lea tata a decedat ramanand apartamentul ... (vezi toată discuția)