avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Divulgarea ip-ului !
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Divulgarea ip-ului !

Buna ziua
Recent o doamna a carui blog l-am vizitat mi-a publicat ip-ul online afirmand ca sunt un user care a jignit-o pe blog.
Eu nu am lasat nici un comentariu acelei doamne pe blog. Ea a atasat doar lista vizitatorilor si ip-urile lor fara sa demonstreze ca eu am insultat-o.
Cu toate acestea , imi doresc sa stiu pot sa o dau in judecata pentru ca mi-a divulgat ip-ul public. Este infractiune?
Fac plati regulat pe internet si am un ip static. Nu imi pot permite ip-ului pe blogul doamnei.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
maynouna, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:26, 9 Ianuarie 2012
"Nu iti poti permite".

Da ce crezi ca ti se poate intampla?Nimic.Daca esti asa speriat de bombe fa o cerere la furnizorul tau sa iti schimbe ip.

Ce crezi ca se poate inampla daca ti se cunoaste IP-ul?
Tinand cont ca are ip static si mai si face cumparaturi online , se pot intampla multe . Niste atacuri HACK il pot aranja destul de frumos .

Nu mai fi asa rau cu omul , e dreptul lui sa-si caute dreptatea . Iar daca respectiva doamna nu a dovedit ca e si vinovat , cu atat mai mult .
Nu exista suport legal impotriva "divulgarii IP-ului", cu exceptia unor situatii speciale, cea descrisa mai sus nefiind una din ele.
" Ce crezi ca se poate inampla daca ti se cunoaste IP-ul? "


Eu strict aici am facut referire - pune-ti si tu ip-ul pe net , si sa mai ai si in computer date bancare etc . Poate o sa aiba un hacker noroc sa dea peste tine sa faca rost de lovele mai usor .


ATENTIE TUTUROR : GRIJA MARE CE LINK-URI ACCESATI PE NET - ACUMA VRE-O 2-3 ANI , UN AMIC DE-AL MEU A PUS UN LINK PE UN FORUM , CINE DADEA CLICK PE RESPECTIVUL LINK O BULEA . II PUTEA FI ACCESATA ADRESA DE E-MAIL , SI ALTE LUCRURI . DECI NU E NIMIC DE RAS SAU DE BLAMAT . OMUL RESPECTIV STIE DE CE II ESTE FRICA .
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
BlueBoys, utilizator
IP-ul e "numarul de telefon" al calculatorului. E complet nesimnificativ faptul ca e pus pe o lista. La ora actuala nu poti stabili fara mandat al cui este un anumit IP. Listele IP - adresa fizica nu sunt la liber, sunt doar la difuzorii de internet. Deci linisteste-te. Nu poti interzice publicarea numerelor de telefon si nici ale IP-urilor de computere.

Alte discuții în legătură

Divulgare ip coldea coldea Vreau sa ma lamuriti si pe mine asupra unui aspect. Am postat pe un forum o opinie care a deranjat anumite persoane, acestea obtinand de la detinatorul ... (vezi toată discuția)
Identificare persoana care transmite e-mail-uri jacquelline jacquelline Buna ziua! Am 2 intrebari: 1. Am vazut ca pentru ati face cont pe yahoo ti se solicita un nr. de telefon. Acel nr. este public, are oricine acces la ... (vezi toată discuția)
Legi internet ady_best03 ady_best03 Buna seara si mii de scuze pentru deranj. Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste legislatia IT. E legala postarea de poze, pe internet sau in cadrul ... (vezi toată discuția)