avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
Observati pe lista, daca toate apartamentele conectate la sistemul centralizat, apartamente similare cu al dv. platesc tot 13 lei...si e de interes sa ne spuneti daca acel apartament cu care faceti comparatia este de aceeasi suprafata cu al dv.
este posibil ca cei fara CT sa plateasca cumulat partile comune cu consumul propriu.si separat...citirea repartitoareleor
eu am CT si pe luna noiembrie am 86,41 lei la incalzire. din 10 apt, 5 sunt cu CT.din cele 5, 3 pe cealalta coloana au 12 lei la incalzire,pe coloana noastra, 2 apt cu CT avem 86 si 70 lei. e posibil sa platesc mai mult decat cei cu incalzire centrala cand ei aproape ca nu incalzesc deloc? am intrebat administratorul si zice ca asta a primit de la ISTA, am vazut si eu tabelul. ele 5 apt fara CT sunt contorizate. ce pot sa fac? ar trebui sa ma adresez eu celor de la ista sau administratorul ar trebui sa ne lamureasca? MULTUMESC!
Administratorul nu stie ce au facut cei de la firma in calcule, dar ar putea fi curios sa afle.....!
Acum spuneti-mi va rog, cate camere aveti dv., cate are cel cu 70 lei si cate camere au ceilalti 3 de pe coloana cealalta si la ce etaje. E posibil ca cei 3 de pe coloana cealalta sa nu mai aiba tevi in casa, daca sunt la ultimele etaje, unul deasupra celuilalt, sa le fi desfiintat.

Ce pot sa va spun in legatura cu modul cum se calculeaza caldura la comun este ca se ia in calcul cota-parte indiviza, iar pentru caldura de la tevi se aplica si un coeficient de corectie in functie de etaj.

Din ce scrieti dv. mi se pare o diferenta extrem de mare si aproape de nejustificat, dar ceva justificari trebuie sa existe.

Cred ca ar fi bine sa intrebati la firma, ei va pot explica de ce aceasta diferenta.
Problema este la legislatie: conform metodologiei aprobate prin Ordinul 343 al ANRSC cei cu centrale platesc pentru tevile care le trec prin apartamente, ceilalti nu.
Personal nu mi se pare cinstit: daca la cei cu centrala se considera ca teava care are 40 de grade da caldura (intr-un apartament incalzit la 20 de grade) la cel cu caloriferele inchise (sa nu uitam ca robinetele termostatice se deschid automat la 5 grade) de ce nu?
Corect ar fi ca, la apartamente egale ca suprafata, cei cu repartitoare sa plateasca cel putin cat cei cu centrale (presupunand ca au indicatie 0 la repatitoare).
Tot ce puteti face e sa declarati Ordinul 343 neconstitutional si sa asteptati rezolvarea in tribunal (dupa cum stiu eu lucrurile se va rezolva la pastele cailor ca le spargeti afacerea cu reapartitoarele).
Ca o compartie am gasit pe net un raport semnat de un comisar european care spunea ca economia cu repartitore e de 10-15 %, nu ca la noi de 100 % pentru cei care isi inchid caloriferele si se incalzesc prin pereti.

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)