avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie banca dupa incuviintare de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita

Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul "In cat timp se prescriu datorille",dar tot nu m-am lamurit ( www.avocatnet.ro/content/art... ) .
Am luat un credit acum cativa ani la care nu am mai platit rata din 2009. In 10.11.2010 am primit o hotarare judecatoreasca prin care se "incuviinteaza executarea silita,irevocabila" in favoarea unei societati de recuperare. Deocamdata nu am nici un venit si nici un bun pe numele meu.

Intrebarea mea este : fiind data hotararea judecatoreasca cu incuviintarea executarii silite se mai prescrie datoria dupa 3 ani de la plata ultimei rate ?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
raducanmihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius-m , utilizator 05:19, 8 Ianuarie 2012
in cazul creantelor cu prestatie succesiva acestea se prescriu in mod separat. adica fiecare rata in parte se prescrie in 3 ani , spre ex rata aferenta lunii ianuarie 2012 se va prescrie in ianuarie 2015 , februarie 2012 in frebr 2015 si tot asa
astfel se poate ca un anumit nr de rate sa fie prescrise fara a fi prescrisa creanta in totalitate
avand in vedere ca dvs nu ati mai platit ratele din anul 2009 iar executarea a fost inceputa in noiembrie 2010 pentru anul 2009 si pana in momentul de fata ratele dvs nu sunt prescrise (vorbim de ratele aferente anului 2009 si pana in prezent -daca mai aveti, si nu cele anterior lunii noiembrie 2007 care sunt prescrise)
Sunt convinsa ca acel creditor nu a dat spre executare ratele neplatite in 2009, ci dupa cateva rate neplatite, a declarat intreg creditul scadent astfel incat toata suma datorata a devenit exigibila.
Termenul de prescriptie in cazul dvs fost intrerupt, termenul de la care incepe sa curga un alt termen e data la care a primit incuviintare de executare.
Deci data de prescriere incepe de la 10.11.2010. Daca nu platesc nimic si nu au pe ce sa-mi puna poprire datoria se prescrie pe 10.11.2013 ? Mai poate face ceva creditorul pentru a intrerupe termenul de prescriptie ?
Ce demersuri trebuie facute (in 2013) pentru ca prescrierea sa intre in viguare ?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
raducanmihai, utilizator
Prescriptia executarii silite se poate implini in 2014, daca nu se intrerupe sau se suspenda.
Nu trebuie sa faceti nici un demers, doar sa nu faceti nici o plata, chiar partiala, si sa nu recunoasteti debitul ( gen promisiuni de plata in rate).
Dar in cazul in care se obtin venituri minime pe CM, iar angajatorul este obligat sa vireze 1/3 din veniturile lunare catre executorul bancar... datoria se mai prescrie in 3 ani? Mentionez ca suma restanta este foooarte mare in comparatie cu venitul lunar realizat (minim pe econimie).... deci nici in 20 de ani nu o sa acopar datoria.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)