Buna ziua!Am fost in concediu de cresterea copilului timp de 2 ani pe parcursul concediului am avut o fapta la care mi s-a dat 2 ani cu suspendare pe11 ianuarie trebuie sa incep munca dar lucrez agent paza si am cazierul patat,ce solutii sunt pentru mine,pot lua macar somaj ?:(
Da, puteti beneficia de somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege , si anume:
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs (cel mai practic caz, este desfiintarea postului) ..... nu incetati c.i.m. prin demisie sau acordul partilor
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.
Pentru dvs, stagiu de cotizare va fi format din stagiul de cotizare realizat inainte de intrarea in CCC la care se adauga stagiul de cortizare realziat dupa revenirea din CCC.
Potrivit Legii nr.76/2002 , şomer = persoana care îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) este în cãutarea unui loc de muncã de la vârsta de minimum 16 ani şi pânã la îndeplinirea condiţiilor de pensionare;
b) starea de sãnãtate şi capacitãţile fizice şi psihice o fac aptã pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de muncã, nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã al asigurãrilor pentru şomaj şi stimulãrii ocupãrii forţei de muncã, în vigoare;
d) este disponibilã sã înceapã lucrul în perioada imediat urmãtoare, dacã s-ar gãsi un loc de muncã.
Buna ziua!am si eu o intrebare am scos cazier si scrie asa :1.condamnat la 2 ani inchisoare cu aplicarea art.81-82 Cod penal pe timp de 4 ani,art.71-64 alin.1,teza II,lit.b,c Cod penal,art.71 alin.5 Cod penal pentru art.208 alin.1 Cod penal,art.209 ali.1 lit.g Cod penal.Puteti sa-mi spuneti daca mai pot angaja la firma care am fost ca agent de paza sau la alta firma cu aceeasi functie?Va multumesc frumos!
Somaj dupa ccc
nicoanita
Buna ziua! Sunt in CCC din iulie 2012 si ar trebui sa incep serviciul pe data de 23 iunie 2014,problema este ca angajatorul mi-a inmanat un preaviz de ... (vezi toată discuția)