avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cu alcoolemie de 0,96 in aerul expirat dar langa masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cu alcoolemie de 0,96 in aerul expirat dar langa masina

Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce trebuie facut in cazul sotului meu.
Are 31 ani si e sofer profesionist B,C,CE plus toate atestatele luate.Lucreaza la o firma Rianbo in judetul Tulcea,Lunca.Luni pe data de 13 oct 2008 se afla langa masina dormind beat in Babadag.Sarbatorise cu un coleg,au baut si a adormit langa masina.Carciuma unde au baut era la cativa pasi de locul unde era parcata masina.Seful lui se intorcea de la o nunta si a vazut si a chemat politia.L-au trezit si l-au pus sa sufle in etilotest.Sotul a spus ca nu are de ce sa sufle ca nu conducea.L-au dus la probe de sange si i-au luat din masina si permisul din torpedou.Intr-un final a suflat in etilotest si avea 0,96 in aerul expirat.I-au dat dovada fara drept de conducere,a dat declaratie,dar nimic altceva.In declaratie a zis ca a condus pana la carciuma,a parcat,a inceput sa bea si s-a culcat langa masina.
Va implor un sfat
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2008
onaraviorel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters59982 , utilizator 12:58, 5 Iulie 2009
Codul rutier prevede:

Art. 87. -
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Deci, se poate pedepsi conducerea autovehiculului in stare de ebrietate, nu dormitul langa autovehicul tot in stare de ebrietate.

Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2008
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
in opinia mea,problema se pune in felul urmator,referitor la cazul prezentat de dvs...

1.trebuie demonstrat cu martor,chiar martori ca intr-adevar sotul dvs nu a fost surspins conducand in stare de ebrietate...legislatia rutiera pedepseste conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice ci nu faptul ca soferul se afla in stare de ebrietate pe un drum public langa masina sa, astfel trebuia amendat conform art.2,pct.25 din Legea 61/1991....doar ca evident aceasta institutie ,”MILITIA”, isi permite orice in ziua de azi atata timp cat li se tolereaza orice abuz,stiindu-se bine ce ”sanctiuni se aplica” dupa constatarea de catre instantele de judecata a vreunui abuz comis de agentii constatatori...

2.in instanta se poate cere ca politia sa depuna la dosar declaratia data de sofer,in care acesta sustine ca nu a baut inainte de a se urca la volan,ci dupa ce s-a dat jos,ajungand la locul cu pricina si apoi nu si-a mai permis sa conduca in starea in care se afla...evident ca instanta va tine seama de declaratia sotului dvs dar dupa ce va asculta si varianta martorilor propusi,atat de contestator cat si de institutia politiei si atunci va putea sesiza daca sotul dvs a spus adevarul sau nu,ptr ca altfel,instanta nu are cum sa admita declaratia ca proba in favoarea sotului dvs. pana nu verifica cele relatate.

3.va sfatuiesc sa apelati la un avocat,intrucat cazul e mai special si cu siguranta este mai greu de castigat de unul singur,daca contestatorul nu are cunostinte juridice ptr a sti toate demersurile care trebuie sa le faca,ce trebuie depus la dosar,ce trebuie sa ceara ptr a fi depus la dosar...iar un avocat stie tot mersul si va spun ca merita sa apelati,intrucat am inteles ca sotul dvs este sofer profesionist si ar fi pacat sa isi piarda locul de munca sau sa nu isi poata gasi altul,e drept ca veti suporta niste costuri cu plata onorariului,deplasari in localitatea unde are loc judecarea cauzei,dar cred ca le veti recupera daca instanta va da castig de cauza sotului dvs

....mult SUCCES si sa ne tineti la curent....sa fie LEGE si DREPTATE,indiferent cine a gresit !!
Se rezolva, insa trebuie sa apelati la un avocat ales si sa administrati probele necesare !
Nu va faceti griji.
Fara sa-l critic pe sotul dvs, sunt sigur ca in momentul in care se trezea si se urca la volan ar mai fi avut ceva alcool in sange. Totusi referitor la problema dvs, cu un avocat se poate castiga. Nu este prea complicat. Succes.
1. Administrare corecta de probe
2. nu tine de codul rutier daca omu' zacea ghem mort de beat langa camion (acolo era umbra mai deasa)
3. masuri sub sanctiunile dreptului muncii (se spera ca nu era in timpul saptamanii in zilele liucratoare)
4. limita concentratiei de alcool in aerul expirat este de????....0.40mg/l...ca atare, 0,96 e de domeniul penalului. Asta ca sa stie pe viitor...
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2008
martial law, utilizator

Alte discuții în legătură

Alcoolemie Edvinn Edvinn Sa zicem ca XY este in stare de ebrietate. Xy este cu o masina pe drumuri publice doar cu motorul pornit // motorul nepornit, deci nu se afla in miscare...poti ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu alcoolemie de 2 grame la mie în mașina împotmolită pe un drum agricol. se poate considera faptă penală ținând cont de faptul că nu eram în deplasare? Merladi 1959 Merladi 1959 Ma aflam pe un drum agricol (intre ogoare) cu autoturismul împotmolit. Poliția rurală a fost informată si in final cu consimțământul meu am dat proble ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan... in parcare andradaa andradaa Buna ziua! am si eu un frate tare ghinionist. Intr-o noapte din luna februarie 2007 a fost gasit de patrula ( cred ca agenti de proximitate) dormind in masina, ... (vezi toată discuția)