avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunile online pot fi reclamate la Politia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunile online pot fi reclamate la Politia Economica?

Ma confrunt cu o situatie neplacuta, prima de acest gen de altfel. Desi sunt cumparator inrait de pe e-bay, n-am patit niciodata asa ceva.

Povestea e in felul urmator: Iarna asta m-am hotarat sa-mi cumpar o placa de snowboard, legaturi, booti, tot echipamentul. Dupa indelungi cautari pe net am ajuns de la o placa de 5-6 mil la una de 500-600$, legaturi de 200$ nu dau numele brandurilor ca sa nu se creada ca fac reclama). Acest gen de produse se gasesc mai pe la americani si problema principala era transportul. Am cautat in stanga - in dreapta, destul de scump ce-am gasit, cam jumatate din valoarea produselor la care se mai adauga si vama.

Buuuun, am zis, tre sa gasesc alta solutie. Si am gasit: dupa vreo 3 sapt de cautari am gasit niste baieti prin Romania care cu asta se ocupa le dai linkul, taxeaza si ei un comision acolo, oricum convenabil, si-ti aduc ce vrei tu). Am luat legatura cu unul la intamplare erau mai multi, dar sunt o retea cumva, deoarece tarifele erau identice), i-am aratat ce vreau, a zis ca se poate, am fost la banca , am platit, am fost anuntat cu putin inainte de revelion sa vin sa-mi ridic placa.

La momnetul respectiv nu am putut pt ca nu eram in Bucuresti unde cerusem s-o ridic personal), si l- am rugat pe respectivul sa o mai tina pana trec sarbatorile. A zis oke, am revenit in Bucuresti , l-am sunat, am stabilit pt. a doua zi sa ne intalnim, dupa un tel in prealabil. Si de atunci a inceput circul. Am tot asteptat sa sune, n-a sunat. Am sunat eu, o data, de doua ori, de 10 ori. Intr-un final am sunat de pe tel unui coleg si a rasp, nestiind ca sunt eu probabil. L- am salutat, si l-am intrebat cand ne intalnim sa- mi predea produsele. Mi-a rasp ca nu sunt la el, ci la un intermediar/distribuitor de-al lui, care era plecat si venea peste cateva zile. L-am intrebat si de ce nu rasp la tel, mi-a zis ca ba dormea, ba ca nu stia ce sa-mi zica ca nu vorbise cu tipul asta, vrajeli sincer. In fine, a zis ca ma suna el si stabilim o intalnire iar.

Peste cateva zile, la fel, astept sa sune, intr-un final incep eu sa sun. Sun, da sun degeaba, baiatul nu rasp. Bine, ma cam asteptam la asta.

Acuma, intrebarea mea este: pot sa ma duc la politie cu o chitanta de la banca, dovada ca am depus niste bani (contravaloare servicii), ca asa m-a sfatuit tipa de la banca, in caz ca se ajungea la asta, sa pot sa-l dau in judecata , si sa-i conving pe politisti ca acest individ este un escroc, face evaziune fiscala, contrabanda, incalca legea, bla bla bla si sa-l acuze de inselaciune?

Va rog mult de tot nu ocoliti acest subiect, si spuneti-mi parerea dvs. cu privire la ce ar trebui sa fac mai departe.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
Peska, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:19, 12 Februarie 2012
Depuneti o plangere penala la politie. Strangeti absolut toate probele ce le aveti impotriva acelei persoane: discutii purtate, daca au fost cumva memorate, martori, dovada platii. Declarati totul la politie. Aveti sanse.

c.j. Minodora Sorian
Bineaintes ca puteti depune o plangere la Politie / Parchet.

Este un caz tipic de infractiune on-line....
In cazul acesta, maine voi merge la Biroul de investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Capitalei. Multumesc mult pt. sfaturi.
Sesizati cat mai repede organul de politie de care sunteti cel mai apropiat, si faceti in acest sens o plangere scrisa. Relatati in aceasta plangere felul cum s-au petrecut lucrurile si ar fi bine daca ati putea da datele sau cat mai multe detalii despre persoanele cu care ati avut contact in cumpararea acelui produs. Cu siguranta este vorba despre o retea infractionala, infractiunile de acest gen intrand in competenta de solutionarer a DIICOT - Directia de investigare a infractiunilor de criminalitate organizata si terorism. Sesizati politia, si ei vor repartiza dosarul spre solutionare organului competent.
Daca lucrurile stau asa cum ati scris dvs, se rezolva sigur. Insa, va sfatuiesc sa mergeti insotit de un avocat, ca sa fiti luat mai in serios de catre domnii politisti.

Am trecut si eu printr-o situatie similara, dupa ce i-au saltat mi-am recuperat banii in cateva zile. Va sfatuiesc sa nu renuntati la plangere dupa ce va recuperati banii. Doar asa scapam de lichelele astea.

Succes!

Alte discuții în legătură

Inselat pe okazii chinez2007 chinez2007 Am trimis prin fan curier un pc in tg jiu si m-am adresat soferului ca eu trebuie sa primesc la schimb un colet iar el sa adresat 'nu eu sunt soferul care face ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am comandat ceva de la o doamnă de pe facebook și ... Maria1235678910 Maria1235678910 Bună ziua! Am comandat ceva de la o doamnă de pe Facebook și i-am pus bani în cont..comanda nu mai vine..doamna tot amână ba că mâine ba că ... (vezi toată discuția)
Inselaciune okazii sceptic sceptic In urma cu 2 saptamani am incheiat o tranzactie pe situl okazii.ro pentru un laptop in valoare de 600 ron. In ziua de luni 28.05.2012 am ridicat coletul si ... (vezi toată discuția)