avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, consecinte

am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea este: In urma rezultatelor se calculeaza alcoolemia pe care ai avut-o in momentul in care ai suflat in aparat? din pacate eu sunt si "incepator", cam in ce masura ma va afecta lucrul acesta? cu respect, va multumesc
Cel mai recent răspuns: ericqwe , utilizator 13:22, 3 Aprilie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform noilor modificari la codul rutier intrate in vigoare la 01.01.2012 la 0,4 la mie alcolemie este infractiune si veti avea parte de un dosar penal si o condamnare cu suspendare plus anularea permisului. Nu uitati ca daca la etilotest apare o valoare, la proba biologica valoarea va fi mai mare, pana la dublu. Este bine sa va angajati de urgenta un avocat care sa va obtina o sanctiune cat mai mica. El va sti cum sa procedeze si sa va invete acest lucru.Examenul pt obtinerea unui nou permis il puteti da dupa implinirea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotarari judecatoresti de condamnare.
am uitat sa mentionez ca am fost oprit pe 16 decembrie a.t. se va tine cont de legile de atunci sau de ce a intrat/va intra in vigoare? sunt constient ca nu e ok sa bei si sa te urci la volan insa nu sunt nici primul si nici ultimul care o face. in regulament nu am citit ca incepatorii sunt "judecati" altfel dar nu stiu in ce masura ma va afecta si la ce sa ma astept. Care e diferenta intre amenda penala si cea administrativa?
daCA SCAPI CU AMENDA ADMINISTRATIVA RAMAI CU PERMISUL SI CU CAZIERUL CURAT!daca i penala permisul se anuleaza iar amenda apare in cazier....
dupa aprox 3 luni de asteptare am aflat in sfarsit rezultatele analizelor care cred ca de mult intrasera in posesia politistului de la cercetari penale si care initial trebuia sa ma anunte in momentul in care are analizele pt ca asa ramasese cand am fost la udriste pe 11 feb a.c. Mi-am facut curaj si am mai mers odata... dosarul se afla in posesia politistului precum si rezultatele analizelor si anume 23:30 0,95gr/mie prima proba iar cea de-a doua dupa o ora 0,75gr/mie. Mentionez ca in momentul cand am suflat in aparat mi-a iesit 0,47% in aerul expirat. Analizele le-am platit eu (160 ron) pt ca politaiul m-a trimis din start la INML iar acum, una peste alta in conditiile in care am aflat rez. analizelor m-a pus sa platesc recalculare (510 ron) pt a se stabili ce alcoolemie aveam in momentul in care am suflat in aparat. Oare in urma acestei recalculari care am inteles ca dureaza cam vreo 2-3 luni, as avea vreo mica sansa sa imi iasa sub 0.80? orice sfat sau indrumare sau cazuri asemanatoare imi sunt de ajutor. Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
alexcris, utilizator
Calcularea retroactiva daca o solicitati trebuie sa o platiti (dureaza mai putin daca este soliciatata de d-vstra si nu de organul de cerecetare penala pe considerente de plata),din context oricum reiese ca este in favoarea d-vstra o astfel de calculare,deoarece din probele biologice aveti valoarea alcoolemiei peste 0,80g/l alcool pur in sange ce va situeaza in sfera infractionala.Calcularea retroactiva alcoolemia din momentul conducerii se calculează pe baza unor date certe privind ora consumului de băuturilor alcoolice şi de alimente, ţinând seama de felul şi cantitatea acestora, toate raportate la alcoolemia stabilită pe baza probelor recoltate si tine cont de mai multi factori,si anume de ce ati mancat,la ce ora declarati ca ati consumat bauturi alcoolice,ce cantitate,etc.

Alte discuții în legătură

Pedeapsa conducere sub influenta bauturilor alcoolice ContSters229770 ContSters229770 Buna seara,duminica noapte am fost oprit de politie si mi s-a gasit o alcoolemie de 0.47 in aerul expirat.Imi poate spune cineva exact ce se poate intampla?Si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)