avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stalpi de inalta tensiune pe proprietatea mea - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stalpi de inalta tensiune pe proprietatea mea - despagubiri?

am cumparat un teren,,,intravilan,cu o retea de analta tensiunie,care cuprinde 3 stalpi de beton si unul tip sonda care ocupa an jur de 20.. 30 de metri patrati de teren.Vreau sa stiu daca exista vreo psibilitate pe cale legala an romania,sa fac eonul sa_si mute stalpii,,si daca e adevarat ca nu pot construi sub firele de analta tensiunie,si nici an apropierea lor,,sau eventual daca pot primi o compesatie materiala vazand ca sunt obstructionat de prezenta acestor stalpi. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: radusava81 , utilizator 23:28, 28 Octombrie 2016
Cand ati cumparat terenul stalpii erau acolo?
Asta o sa fie o intrebare importanta in timpul procesului!
Sub firele de inalta tensiune nu e bine de construit din punct de vedere al sanatatii personale.
Speta este complexa si ar trebui studiata de o persoana specializata in astfel de probleme. Cu siguranta nu o sa gasiti un raspuns clar pe forum-uri.
da, daca atunci cind ati cumparat terenul, stilpii erau acolo, atunci erati in cunostinta de cauza. nu se poate invoca necunoasterea legii.
Reteaua de inalta tensiune nu o veti putea muta de-acolo, nu cred ca puteti cere despagubiri atat timp cat atunci cand ati cumparat terenul (probabil mai ieftin) reteaua era deja in functiune. Este f. periculos sa locuiti sub aceasta retea.
Raspunsul d-lui @stanandrei este f. corect, asa ca tineti seama de el!
Totusi care sint specialistii care pot da un raspuns in aceasta problema?situatia mea este asemanatoare,a fost si postata pe forum. Din pacate nu cred ca se poate rezolva problema. Cert este ca nu poti construi dar nici folosi terenul ca agricol ptr. ca nu este sanatos sa consumi produse cultivate sub liniile de mare tensiune. Daca am stiut de acesti stilpi inaninte?nu,ne-a fost repartizat prin tragere la sorti (cumnatul meu a fost impuscat in revolutie si a murit). Multumesc
da stalpii erau acolo,,dar ma antreb unde este dreptul la proprietate?de ce un teren vecin mie poate valora de 10 ori mai mult ?si daca electrica este societate comerciala,care vinde un produs de ce cand au cheltuieli sunt protejati de lege,,eu unde locuiesc nu platesc factura mai ieftin o platesc la fel de scump ca toata lumea desi eu am daune din cauza lor,,

Alte discuții în legătură

Problema stalp electricitate privat pe proprietate privata musatmihai1988 musatmihai1988 buna ziua , am dat intamplator de forumul dvs si mi se pare o idee excelenta . problema mea consta in urmatoarele tatal meu a achizitionat un teren dupa ... (vezi toată discuția)
Retea de medie tensiune peste terenul meu furgim furgim Ce pot face in cazul in care pe terenul meu trece o retea de medie tensiune electrica? Intra cam jumatate de metru peste o latura a terenului. Si din ce ... (vezi toată discuția)