avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost dat in judecata pentru plata penalitatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost dat in judecata pentru plata penalitatilor

Buna ziua. Am fost dat in judecata pt plata penalitatilor in suma de 7700 ron, asociatia de proprietari intemeindu-si actiunea in instanta pe raspundere civila delictuala. Mentionez ca am achitat 10500, suma reprezentand debitul fara aceste penalitati. A fost adoptat acel act normativ pt anul 2011 - 2012 prin care cei care achita datoria sunt absolviti de plata penalitatilor? In cazul in care pierd si solicit acordarea unui termen de gratie, in cat timp ar trebui sa achit aceste penalitati?( 3 luni, 2 ani?) Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 20 Ianuarie 2012
Termenul de plata a penalitatilor se negociaza cu Asociatia.
Acea scutire de penalitati nu se aplica in acest caz; acea scutire se refera la datoriile (unele) catre bugetul statului.
Legea nr 175 /2010 ,a avut perioada limitata de valabilitate, respectiv 20.07.2010-20.07.2011
In situatia in care asociatia de proprietari probeaza temeinicia sumelor solicitate prin actiune,restanta la intretinere si penalitatile aplicate la suma de baza,instanta dispune obligarea dvs la plata intregului debit
Este de preferat sa incheiati intelegere cu asociatia de proprietari ,pe care sa o respectati pentru a indeparta posibilitatea executarii hotararii judecatoresti ,eventualitate in care veti fi obligat si la plata cheltuielilor de executare
Perioada in care intelegeti sa achitati suma dispusa de instanta de judecata ramane la latitudinea dvs,dar atentie si acele sume daca raman neachitate,constituie restante la intretinere ,la care in temeiul normelor in vigoare ,asociatia de proprietari are dreptul sa aplice penalitati
este aprobata continuarea legii 175 cu un an... a ramas sa se transcrie si sa se publice in monitor....
in instanta cereti sa dovedeasca aceste penalitati
@ proprietaru
O fi aprobata, de PAPA. Parca am mai avut discutii pe tema proiectului de lege cu sau fara semnatura lu Blaga pe el.

Pana nu apare in MOF nu are nici o repercursiune. Deci pe utilizator nu-l ajuta aceasta informatie, legea nu se va aplica retroactiv. Utilizatorul a platit deja baza, nu il mai ajuta legea.

Instanta se va pronunta asupra penalizarilor, daca sunt sau nu corecte, care este cunatumul real al acestora si va da probabil sentinta in favoarea AS. In acel moment As. are 2 optiuni principale:
1. investeste cu titlu executoriu hotararea instantei si va cere plata lor intr-un anumite fel (tot odata, sau esalonat) + cheltuielile de executare.
2. discuta cu Dvs. un aganjament de plata pe care daca il respectati nu se duce la executor.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)