avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestrare de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestrare de minori

buna ziua, am o nelamurire, am fost ranit in afganistan, si astept sa-mi cumpar o casa iar socru meu nu vrea sa-mi dea copilul sa-l cresc momentan stau la socrii.
in cazul in care ma mut si imi tine copilul fortat si nu mi-l da, se poate numi sechestrare de minori? si ce pedeapsa se cuvine. cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:34, 11 Martie 2012
pai depinde de situatie.
daca sunteti divortat de mama copilului iar copilul a fost incredintat mamei spre crestere si educare atunci nu e sechestrare.
trebuie sa precizati care e situatia.
daca dvs locuiti cu sotia la socri iar in momentul in care plecati la alta locuinta socrul nu va lasa sa luati si copilul atunci situatia se schimba si sesizati organele in drept.
daca detaliati ,veti primi raspunsuri mult mai bune.
nu sunt divortat,vreau sa ma mut cu sotia si copilul
socrii daca vor copil sa-si faca.
daca va mutati luati si copilul ca socrii nu au nici un drept.
Legal nu au niciun drept sa retina minorul, dar nici nu savarsesc vreo infractiune. "Sechestrarea de minori" nu este infractiune.

Dar, incercati sa purtati o discutie civilizata cu socrii dvs. si sa le explicati ca nu plecati cu copilul in Afganistan, ca pot sa-l viziteze cand doresc ei, chiar veti si lasa copilul pe la ei in vacantele de vara, de iarna.
Consider ca e o datorie morala sa rezolvati "problema" pe cale amiabila, nu sa fugiti cu copilul, avand in vedere ca v-au primit in casa lor.
A doua chestiune ar fi psihicul minorului, pe care cred ca nu doriti sa-l traumatizati scandaluri si telefoane la politie.

Daca nici dupa o discutie civilizata nu reusiti sa ajungeti la un numitor comun, atunci apelati la organele de politie pentru a va ajuta sa luati copilul.
In ce relatii sunteti cu sotia ?
Sunteti despartiti in prezent ?
Ea doreste sa va impacati sau numai dvs ?
Care este pozitia sotiei fata de pretentiile parintilor ei ?

Alte discuții în legătură

Soția s-a mutat cu copilul la mama ei, după care a plecat la muncă în italia. cum mă ajută legea în acest caz? Cornel dorneanu Cornel dorneanu Soția mea fără cearta fără vre-un semn motivat de vreo discuție în prealabil, ia copilul in varsta de 8 ani jumatate sub motivul că se duce la soacra ... (vezi toată discuția)
Divort MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, Desi suntem casatoriti de doar 1 an(maine aniversarea),nu ne nai intelegem. Motivele sunt mai multe. Locuim cu socrii si mama socrului intr-un ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor inainte de divort?custodie comuna? dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In urma unor probleme eu si sotia trecem printr-un divort. -La ora actuala eu m-am mutat cu domiciulul de la acasa,iar sotia ma lasa sa ... (vezi toată discuția)