avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reglementari privind calculul caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reglementari privind calculul caldurii

pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre CET in functie de SET tevi masurate in fiecare apartament. Este obligatoriu sa se puna la plata apartamentele debransate pt. tevile care le tranziteaza sau nu. Mentionez ca cele 2 apartamente nu platesc nimic avand subventie de la primarie (subventia se acorda pt. cei cu venit pana la 1000de persoana).Noi care avem centrala platim si gazul pe care il consumam si tevile si ei nu platesc nimic cu toate ca au venituri mai mari.Cei care si-au izolat tevile mai trebuie sa plateasca ceva( daca ei nu platesc, atunci platesc mai mult cei care nu si-au izolat tevile)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 27 Februarie 2012
Celor inca conectati la sistem li se calculeaza caldura. De asemenea se calculeaza si caldura pe tevile verticale, dar si in spatiile comune (subsol, goluri, camari comune, uscatorii etc, acolo unde exista calorifere functionale).
Toata lumea plateste caldura de la tevile verticale si spatiile comune repartizat pe cota-parte indiviza, chiar daca si-au izolat tevile.

Faptul ca cei conectati beneficiaza de un ajutor pentru incalzire se datoreaza faptului ca indeplinesc conditiile cerute pentru acordarea acestor ajutoare. Si cei cu centrale de apartament, daca indeplinesc aceste conditii, pot beneficia de ajutor pentru caldura.
Faptul ca cei conectati si cu ajutor la caldura ajung sa plateasca o suma mica - totusi nu poate fi 100% deoarece ajutorul pentru caldura maxim este de 90% din cota lunara de incalzire - este beneficiul lor, n-aveti ce face.

Calculul caldurii este reglementat de Ordinul 343/2010 ANRSC.
Gresesc,ordinul 343/2010 se refera la calculul caldurii in blocurile unde ap. au repartitoare dar caldura parti comune nu e contorizata.? Cum se calculeaza caldura la blocurile conectate la radet unde sant ap.fara repartitoare +ap.cu centrala termica individuala?
Va referiti la blocurile fara repartitoare?
Da ,la blocurile fara repartitoare.
Rezolvare poate veni la vara. Atunci asociatia de proprietari sa rezilieze contractul cu furnizorul de energie termica. Cei doi proprietari sa-si instaleze centrale de apartament si-ati rezolvat problema.
Mai rezistai si iarna aceasta.

Alte discuții în legătură

Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)