avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract leasing

In cazul in care nu se platesc doua rate de leasing, as dori sa stiu daca societatea de leasing in primul rand reziliaza contractul si apoi recupereaza masinilie, sau au dreptul sa recupereze masinile fara a rezilia contractul, fara a exista o notificare in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Ralyana , utilizator 08:40, 7 Octombrie 2010
Intai se reziliaza contractul si apoi se ia bunul...
Daca beneficiarul nu plateste ratele la termenele si în conditiile stipulate în contract societatea de leasing are dreptul (dar o va face si in cazul dv?!) sa rezilieze de plin drept contractul, iar clientul are obligatia: sa restituie autoturismul/echipamentul etc; sa suporte cheltuielile aferente; sa platesca ratele restante ale chiriilor. Mai mult, beneficiarul este obligat sa plateasca o indemnizatie forfetara de reziliere, care reprezinta ratele restante viitoare.
Depinde in mare masura de contractul semnat. Contractul de leasing standard in cazul de neplata a ratelor are ca efect rezolutiunea ( repunerea partilor in situatia anterioara semnarii acestuia), prin urmare societatea de leasing isi va recupera bunul al carui proprietar este iar utilizatorul va pierde banii platiti pana in acel moment.
Multumesc foarte mult pentru raspuns! Problema mea este un pic mai delicata decat intrebarea pusa initial... E adevarat ca nu am platit ultimele doua facturi care reprezentau doua rate, dar valoarea acestora este cu mult mai mare decat valorile din scadentarul atasat contractului, iar inainte de acestea am platit tot felul de alte comisioane si taxe care nu erau prevazute in contract. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Societatile de leasing fac in tara asta cam ce vor. Nu aveti alta solutie decat sa contactati un avocat sa vada exact ce se intampla cu acel contract.
Sunt de acord cu dl avocat...Luati-va un avocat si actionati-i in judecata. Personal, am obtinut in instanta anularea formelor de executare silita pentru recuperarea bunului, pe motiv ca nu mi-au trimis notificarea de reziliere. Dar eu aveam de partea mea niste clauze din contract. In concluzie, un specialist in drept va poate oferi cea mai buna solutie de abia dupa ce studiaza cazul. Nu va luati dupa sfaturile de pe forum. Chiar daca sunt cele mai bune sfaturi, este posibil sa nu poata fi aplicate in cazul dvs. De pe forum puteti colecta cel mult idei...

Alte discuții în legătură

Probleme leasing auto pyerr79 pyerr79 Buna ziua.In 2008 am facut un contract de leasing cu porsche bank. Problema 1. Sunt obligat sa platesc asigurarea rca trimisa de ei (ei fiind intermediari) cu ... (vezi toată discuția)
Facturi realocate Ralyana Ralyana Poate sa realoce o societate de leasing banii de pe o factura(ce reprezinta factura de casco refacturata-platita de ei si trimisa catre mine cu dobanda)pe o ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)