avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce se intampla cu un SRL suspendat dupa ce trece ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce se intampla cu un SRL suspendat dupa ce trece perioada de suspendare?

Buna ziua,
Ce se intampla cu un SRL suspendat dupa ce trece perioada de suspendare?
Daca nu se reia activitatea, ONRC solicita dizolvarea societatii?
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 21:25, 21 Ianuarie 2012
da trebuie radiata
dar, din cate am inteles eu, procedura de dizolvare este destul de complicata...in toate cazurile trebuie sa existe lichidator?
In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, este urmata procedura de lichidare prevazuta de prezenta de legislatia in vigoare. Asta inseamna ca:

La Oficiul Registrului Comertului se depun: hotararea AGA pentru modificarea actului constitutiv privind dizolvarea si/sau numirea lichidatorilor si dovezile privind achitarea taxelor.
Dupa 30 de zile de la publicarea hotararii de dizolvare in Monitorul Oficial, la Oficiul Registrului Comertului se depun: daca este cazul, contractul de administrare incheiat intre societatea supusa procedurii de dizolvare si lichidare, pe de o parte si lichidatorul persoana juridica, pe de alta parte si dovada privind achitarea taxelor legale.
Dupa ce lichidarea a fost efectuata, la Oficiul Registrului Comertului trebuie depusa cererea de radiere insotita de o serie de documente, cum ar fi: bilantul de lichidare aprobat de asociati, dovada agentiei de mediu (daca e cazul), certificatul de atestare fiscala, certificatul de inregistrare (in original) si dovada privind plata taxelor legale.
Exista si cerere voluntara!!!
Actele necesare pentru inregistrarea desfiintarii voluntare a societatii sunt:

Etapa 1 – dizolvarea si lichidarea voluntara

Cerere de inregistrare a mentiunii
Hotararea AGA sau decizia asociatului unic
Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
Dovada achitarii taxelor.

Etapa 2 – de radiere (voluntara)

Cerere de radiere
Certificatul de inregistrare si anexele
Situatia financiara de lichidare
Hotararea de repartizare a activelor
Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
Dovada achitarii taxelor.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Ce masuri ia ONRC-ul daca dupa trecerea perioadei de suspendare, nu se reia activitatea si nu se ridica de la Finante cerfificatul de inregistrare si cel fiscal?
nu am un raspuns ci as dori sa intreb daca stie cineva care sunt costurile radierii unei firme in acesta situatie.

Alte discuții în legătură

Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)
Plec din tara. ce fac cu firma? mishums mishums Buna ziua. Vreau sa plec din tara pentru o perioada nedeterminata, si sunt administratorul unei firme. Nu are angajat. Are datorii si de recuperat bani. Care ... (vezi toată discuția)
Radiere, desfiinþare srl, dupã suspendare liamic43 liamic43 După suspendare de 3 ani, fără activitate, fără datorii, cu declaraţii depuse la zi, 1 singur asociat, cum se face radierea sau desfiinţarea acestui ... (vezi toată discuția)