avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei militare

Prevederi - Hotararea nr. 257 din 20 martie 2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 134:
(4) La recalcularea pensiilor anticipate şi anticipate parţiale în condiţiile alin. (1), stabilite potrivit legislaţiei anterioare intrãrii în vigoare a legii, se calculeazã punctajul mediu anual aferent stagiului/veniturilor adãugate potrivit legii şi se menţine procentul de diminuare, luat în calcul la stabilirea pensiei anticipate parţiale.
INTREBARE La pensia pentru limita de varsta in se mentine procentul de diminuare ?
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
ContSters149028, utilizator
La transformarea pensiei anticipate partiale in pensie limita de varsta se elimina diminuarea procentuala si se iau in considerare perioadele asimilate.

ART. 67 din Legea nr. 263/2010
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limitã de vârstã, pensia anticipatã parţialã se transformã în pensie pentru limitã de vârstã şi se recalculeazã prin eliminarea diminuãrii prevãzute la art. 65 alin. (4) şi prin adãugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plãţii pensiei anticipate parţiale.
(2) Transformarea pensiei anticipate parţiale în pensie pentru limitã de vârstã, în condiţiile prevãzute la alin. (1), se face din oficiu.
, Daca in baza art. 107 , alin (3 si 4) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii , art. 134 alin. (1,2 si 3) din Hotărârea Guvernului nr. 257 / 2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice si având in vedere că, potrivit art. 2, alin. (1) din Legea nr. 119 / 2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pensia mea de serviciu a devenit pensie pentru limită de varstă prin efectul legii si şi-a păstrat acelaşi regim, de pensie pentru limită de varstă, potrivit art. 171 din Legea nr. 263 / 2010, a facut cineva cerere de recalculare si-mi poate spune ce raspuns a primit de la Casa sectoriala de pensii a M.Ap.N. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
ContSters149028, utilizator
Nu cred ca m-am facut inteles prin intrebare, am fost trecut in pensie la 46 ani, in baza L 164 din 2001, si am mai lucrat in continuare ca civil inca 4 ani. Multumesc.
Am primit un raspuns de la Casa Sectoriala de Pensii a M.Ap.N. prin luna august precum ca nu au programul de recalculare.Daca doriti va pot transmite adresa oficiala.
Adresa mea de email este alexdany66@yahoo.com
Trebuia sa precizati de la inceput ca este vorba despre pensie militara (titlul discutiei este editat de mine). Nu poate exista procent de diminuare de eliminat intrucat pensia dvs. nu a fost diminuata cu procentele reglementate de fosta legislatie referitoare la pensii.

In alta ordine de idei, incepand cu data intrarii in vigoare a Legii nr. 119/2010 sunteti beneficiar de pensie pentru limita de varsta prin efectul legii, deci nu este cazul sa discutam despre procente de diminuare. Pensia pentru limita de varsta nu este si nu poate fi diminuata.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei militare pentru stagiile de cotizare realizate dupa data iesirii la pensie DIMITRIU DIMITRIU ESTE UN SUBIECT DE LARG INTERES PENTRU MILITARII DISPONIBILIZATI Intrebari : 1. In baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice , art ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare DIMITRIU DIMITRIU Sunt nascut la 25.11.1959 , pensionar militar din iunie 2005 . Am stagiu de cotizare ca militar 26 ani si 8 luni ( include si scoala militara ) Conditii ... (vezi toată discuția)
Adaugarea stagiilor realizate dupa pensionarea din sistemul militar mvbl mvbl Sunt pensionar militar cu vechime de 28 de ani din care am cotizat 24 Dupa iesirea la pensie din structura MApN am mai lucrat inca 6 ani. Conform legii ... (vezi toată discuția)