avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contestatie impotriva unui act administrativ ( Raport ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contestatie impotriva unui act administrativ ( Raport de inspectie )

In urma efectuarii unei inspectii fiscale, au fost emise urmatoarele acte:
- Raport de inspectie fiscala
- Decizie de impunere
- Dispozitie de masuri
Care dintre aceste acte pot fi contestate potrivit Codului de procedura fiscala ?
Ma intereseaza in mod deosebit daca se contesta si Raportul de inspectie fiscala.
In opinia mea, Raportul sta la baza Deciziei de impunere sau a Dispozitiei de masuri si numai acestea din urma trebuie contestate.
As vrea sa nu gresesc si am nevoie de alte opinii.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:09, 19 Ianuarie 2012
Va rog, vreau un raspuns.
eu zic ca puteti sa contestati si raportul de inspectie fiscala, atat timp cat demonstrati ca e un act administrativ unilateral care va vatameaza un drept. totusi parerea mea este ca ar fi lipsit de interes sa il atacati separat ... eu le-as contesta pe toate. sa aveti in vedere termenul de 30 de zile de la emitere cand puteti sa faceti plangerea prealabila !
Se contesta raportul de inspectie fiscala. Acesta este documentul care sta la baza deciziei de impunere si a dispozitiei de masuri.
Se contesta NUMAI raportul de inspectie fiscala. A se vedea art. 109 indice 4 Cod procedura fiscala "Rezultatul verificarii va fi consemnat intr-un raport scris in care se vor prezenta constatarile din punct de vedere faptic şi legal. Raportul va sta la baza emiterii deciziei de impunere ....."
baza legala a contestatiei presupun eu ca e legea contentiosului administrativ (544) - eu nu vad rostul sa contesti raportul fara decizia de impunere ...

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe venit david mihaela david mihaela Am un PFA si in urma Decizia Curţii Constituţionale nr. 681/2014 publicată în Monitorul Oficial Partea I nr.889/08.12.2014 în care persoanele cu handicap ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati valentinaadriana valentinaadriana am avut control de fond si a gasit in registru o incasare trecuta la plati. am platit regularizari si amenda. verificand registrul dupa ce mi l-a dat am ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)