avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea stimulentului de insertie daca schimb locul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea stimulentului de insertie daca schimb locul de munca

As vrea sa stiu daca acordarea stimulentului de insertie ( cu ocazia reincadrarii in munca inainte de implinirea varstei de 1 an an) este conditionata de reintoarcerea la acelasi loc de munca/ respectiv acelasi angajator.
In cazul meu, in perioada concediului postnatal firma si-a intrerupt activitatea iar postul meu a fost restructurat. Doresc sa ma intorc la munca, dar evident la alt angajator. In aceasta situatie pot beneficia de stimulentul de insertie?

Multumesc!
beneficiezi de stimulent. pana implineste copilul 1 an beneficiezi de 500 lei asta in cazul in care ai ales 1 an daca ai ales sa stai 2 ani nu mai beneficiezi de stimulent. iti inchei contractul de munca cu vechiul angajator faci 2 cereri: una de reluarea CIM si alta de incetarea CIM cu acordul partilor ei o sa-ti dea 2 decizii: una de reluarea vechiului CIM si una de incetarea CIM cu acordul partilor. eu asa am facut.
Veti beneficia de stimulentul de insertie chiar daca va schimbati angajatorul.
Buna ziua!
@tudorvaleriu: 1. Este prevazut in OUG 124/2011 ca se poate beneficia de stimulentul de insertie chiar daca angajatorul se schimba? 2. Poate fi obligat (legal) noul angajator sa acorde acest stimulent?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Stimulentul de insertie nu este acordat de angajator , ci de stat ...

OUG nr.124/2011 este un act normativ de modificare si nu de acordare a unor drepturi ... in OUG nr.111/2010 nici nu este prevazut asa ceva si nici nu este interzis ...
1. OUG 111/2010 spune ca persoana solicitanta beneficiaza de stimulentul de insertie daca obtine venituri supuse impozitului, adica daca va avea salariu (fara a se preciza un anumit loc de munca).

2. Stimulentul de insertie se plateste tot de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care a platit si indemnizatia pentru CCC.

3. Angajatorul este obligat sa reprimeasca salariatul la locul de munca sipe perioada cat acesta primeste stimulentul de insertie nu il poate concedia.

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din concediu crestere copil andi_erika andi_erika Buna ziua.Ma aflu in concediu crestere copil,,mai precis a celei de a 2 lea copil nascuta in data de 2.04.2016.Am intrat dintr-un concediu de maternitate in ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție Metallhara Metallhara Buna seara. As dori sa mă lămuriți și pe mine intr-o problema. Am născut pe 14 septembrie 2015. La momentul respectiv lucram la o societate comercială ce ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție schimbarea locului de munca. buna am o ... Nițu Andreea Nițu Andreea Stimulent de inserție schimbarea locului de munca. Buna am o fetita de 1 an și 9 luni sunt în CCC pana la vârsta de 2 ani. Știu ca pt a beneficia de ... (vezi toată discuția)