avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri

Bună ziua,
Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul net. Pană aici totul este bine și corect fata de copil.
In cazul meu, la baza venitului net au fost luate în calcul și 3 sporuri. Cele 3 sporuri sunt calculate lunar la salariul de baza care este fix. Dupa cate știu, sporurile nu sunt permanente si nu ar fi tb sa fie luate in calcul. Greșeala cred ca este numai a angajatorului deoarece el a trimis hartia cu aceste calcule direct la judecătorie.
Calculul este corect sau tb sa indrept aceasta greseala?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Tommy D, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 3 Februarie 2012
Sporurile alea nu le incasati permanent, nu se adauga luna de luna la venitul dvs ? Daca venitul net s-a diminuat din 2009 de cand s-a stabilit cat platiti pensie, puteti depune cerere de micsorare
Stimata doamna, acele sporuri se adauga luna de luna si sunt calculate la salariu de baza.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
Tommy D, utilizator
daca militarilor li se ia in calcul la stabilirea pensiei, norma de hrana, nu vad de ce nu s-ar lua si c/val acelor bonuri daca au caracter permanent, mai ales ca aceste tichete au fost incluse in veniturile salariale .
Nu se iau in calcul sumele care nu au caracter permanent..sporuri pt ore suplimentare, prime, bani de concediu, de deplasare, diurne, despagubiri


e dreptul dvs sa solicitati reducerea pensiei si sa aratati ca acele sporuri nu au caracter permanent
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
La militari este specificata in contractul de munca norma de hrana, aici incerc sa arat ca unul din aceste sporuri este de tura continua care poate fi oricand anulat daca trec la program normal. Sincer chiar nu am timp de pierdut prin tribunale si judecatorii.
depinde ce si cum scrie in hotarare, angajatorul nu poate interpreta altfel de cum scrie, asa ca tot la judecatorie ajungeti.
pacat ca nu ati atacat la vremea aia hotararea

Alte discuții în legătură

Urgent!!! calcul pensie de intretinere angajat mai ContSters332562 ContSters332562 Lucrez in MAI. Pentru stabilirea pensiei alimentare pentru un minor se poate lua in calcul pe langa salariu...si sporurile + premiile pe ultimele 6 luni? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din norma de hrana la mapn dorat dorat Compartimentul finaciar al unitatii a efectuat retinerea,incepand cu drepturile salariale ale luni aprilie 2014 platite in luna mai 2014 , in cuantum de 1/4 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de intretinere marilenabaiko marilenabaiko La calculul pensiei de intretinere se ia in considerare si norma de hrana ? (vezi toată discuția)