avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere custodie minor provenit din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere custodie minor provenit din concubinaj

buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la care fratele meu la recunoscut si isi iubeste foarte mult baietelul.mama copilului nu este o mama buna nu are grija de copil pleaca de acasa fara sa spuna etc,etc.copilul sa nascut in italia au venit in romania in 2011 fratele meu a facut toate actele necesare pt copil a ajutato sa divorteze de fostul ei sot era inca casatorita cand a nascut baiatul.au plecat iar in italia dar din ce in ce se inteleg tot mai rau fratele meu vrea sa se intoarca in romania pt ca in italia nu mai poate sa stea dar ea nu vrea .fratele meu vrea sa ia baietelul .ce sanse are?
Cel mai recent răspuns: catacata2011 , utilizator 03:16, 14 Februarie 2012
Daca copilul este trecut pe numele fostului sot nu are nicio sansa.

regula este exercitarea autoritatii parintesti in comun de catre cei doi parinti. Fratele dvs. poate obtine stabilirea domiciliului copilului la el si in caz dexceptional exercitarea in exclusivitate de catre el a autoritatii parintesti.
In cazul in care nu figureaza ca tata al minorului in certificatul de nastere, poate intenta o actiune in tagada paterntatii.
Totul se rezolva in fata instantelor de judecata
din mesaj rezulta ca au rezolvat cu.. divortul mamei de sotul ei, apoi fratele a recunoscut copilului, apoi au facut pasaport pt cel mic ca altfel nu avea cum sa plece din nou in Italia. Fratele isi poate lua copilul si sa vina in Romania, insa risca sa fie acuzat de rapire ,iar daca pleaca singur si isi lasa copilul in Italia, acolo va ramane
Cel mai bine pentru el ar fi s-o convinga pe mama sa vina in vizita in Romania si apoi sa se judece aici pt copil



Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
ea nu este de acord sa vina in romania,acolo nu au gasit de munca si conditiile unde stau nu sunt bune pt copil este egrasie si nu au incalzire este viata copilului in pericol are doar 2 ani baietelul si fratele meu vrea sa plece in romania pt ca negasind de munca banii se termina si nu vrea sa mai stea acolo.daca merge acolo la politie si declara ca vrea sa plece in romania cu copilul din motive ca nu au conditii adecvate de trai credeti ca ar mai avea probleme?copilul figureaza in actele fratelui meu si este trecut domicilul din romania al fratelui meu mama copilului este din alt oras nu are acelasi domiciliu cu copilul si cu fratele meu.va multumesc
Nu ar avea de ce sa anunte politia.
Atunci sa ia copilul si de cum ajunge in Romania sa vb cu un avocat si sa actioneze in instanta

Alte discuții în legătură

Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Repatriere cu copii minori fara acordul mamei egeorge egeorge trebuie sa ma intorc definitiv in tara cu cei doi copii minori,sotia (si mama lor) nu este de acord, ce trebuie sa fac ? caut un avocat sa ma ajute! (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu , daca se poate adriano06041 adriano06041 ma numesc adrian , sunt cetatean roman cu acte de rezidenta la londra. am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani in londra , in urma caruia a rezultat ... (vezi toată discuția)