avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... reparatii cedo,banesti
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

reparatii cedo,banesti

cat ar trebui sa primesc pentru incalcarea drepturilor din legea 275/2006,a detentiei:supraaglomeratie,plosnite,boli luate in detentie ,ingradiri cu telefonul,la vizita,la plimbator,cu alimentatioa ,cu vase din aluminiu mancarea ,etc...
.....si alt proces tot la cedo cu ridicarea pasaportului dupa arestare si incarcerare fara mandat definitiv,primit dupa 11 zile in detentire
...si al treilea proces cu arestarea pentru 6 luni si 1,6 luni fara carnet pt o fapta care nu este a mea,refuz probe biologige
la cedo am castig de cauza cu toate ca legea romana spune altceva
ma intereseaza o suma aproximativa
am luat 6000 euro doar ca miau desfacut o scrisoare
va multumesc cu respect
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:33, 12 Februarie 2012
Exista o hotarare CEDO pe acest aspect intr-o cauza cu Romania.
Cauza dvs. CEDO cu deschiderea scrisorii cand s-a judecat si care este?
Stimat forumist,

Înțeleg că vă referiți la condițiile materiale de detenție - violarea Art. 3 al Convenției, sub aspectul tratamentelor inumane și degradante (deci nu tortură).

În astfel de cauze, Curtea Europeană analizează prejudiciul sub mai multe aspecte, contând inclusiv starea dvs de sănătate, durata relelor tratamente, impactul asupra persoanei dvs...

În principiu, o astfel de satisfacție echitabilă, ca întindere a daunelor morale, nu depășește 10 000 Euro, dar am văzut și mult mai mici, iar cele materiale sunt necesar a fi dovedite cu chitanțe, facturi...

Precedentele sunt multiple, deoarece ne confruntăm cu o problemă sistemică în privința condițiilor de detenție. Puteți avea în vedere și cauza Flămînzeanu contra României, Cererea 56664/08, Hotărârea din 12 aprilie 2011.

Cu stimă.
multumesc de raspunsuri
nu pot copia sentinta mea de pe sit-ul cedo dar pentru cine se pricepe la pc -uri
cazul cotlet versus romania si acolo gasiti procesul ce l-am castigat
in 2003 am luat banii parca prin iunie
procesul de dupa 1994 cam 1995 parca l-am inceput
cu stima
Article 8 taken together with Article 34:
In view of its findings on the other complaints, the Court held that no separate examination of this complaint was necessary.

Article 41
Under Article 41 (just satisfaction) of the Convention, the Court awarded the applicant 2,500 euros (EUR) for pecuniary and non-pecuniary damage and EUR 3,300 for costs and expenses, less the EUR 920 he had already received in legal aid.


Publication: [not yet received]
Title: Cotlet v. Romania
Application No: 38565/97
Respondent: Romania
Referred by:
Date of reference by Commission:
Date of reference by State:
Date of Judgment: 03-06-2003
Articles: 8
34 Conclusion: Violation of article 8
Violation of article 34
Compensation awarded
Keywords: RESPECT FOR CORRESPONDENCE / PETITION

cam in mare acesta e procesul castigat la cedo
urmeaza restul unul in lucru si inca unul pe viitor cu o revizuire
cu stima
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
ingerulnegru, utilizator
:offtopic: Interventie moderator
@ ingerulnegru

1. Conform Regulamentului de postare,b] mesajele se scriu in limba romana. . De aceea ne-am dori sa scrieti si traducerea in limba romana a textelor postate de dvs ...

2. Nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).

3. Incalcarea Regulamentului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.


Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Decizie cedo inadmisibila. intrebari ContSters240009 ContSters240009 Buna seara, Tocmai am primit decizia CEDO privind cererea depusa de parintii mei, in legatura cu incalcarea art. 6 alin. 1 din Conventie, respectiv durata ... (vezi toată discuția)
Raportul pe 2010 al cedo cu privire la romania allissa allissa Pe Site-ul Curtii, in limbile engleza si franceza exista o [b]statistica pe 2010 [/b]unde ... (vezi toată discuția)
Urgentarea judecarii de cedo numai datorita reputatiei petentului? sam bam sam bam Am gasit un articol pe net care vi-l supun atentiei: Curtea europeană a drepturilor omului a informat azi, 20.12.2011, prin comunicat de presă, că a ... (vezi toată discuția)