avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amanare pronuntare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amanare pronuntare

Va rog puteti sa imi spune-ti din ce motive sa poate amana pronuntarea intrun proces penal? si daca este posibil pana la termenul afisat sa mai administrez probe sau sa depun dupe ce fac apel? Va multumesc astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihai1947 , utilizator 19:47, 25 Octombrie 2018
Daca dosarul este unul mai complex si instanta apreciaza ca nu se poate pronunta in aceeasi zi si are nevoie de timp suplimentar pentru a hotari, poate dispune amanarea pronuntarii, pentru cel mult 15 zile.
Dupa ce dezbaterile s-au incheiat nu mai puteti administra probe. Pronuntarea poate fi amanata, din considerente administrative si obiective, potrivit cu complexitatea cauzei ori numarului mare de cauze ramase in pronuntare. Cu incuviintarea instantei de judecata dupa ce cauza a ramas in pronuntare, se mai pot depune concluzii scrise.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
in temeiul art.306 cpp amanarea nu poate fi mai mare de 15 zile. In realitate, in functie de complexitate, amanarea poate fi mai mare de 15 zile.
Probele le puteti depune odata cu apelul/recursul dvs. sau pana la primul termen.
Eu am avut cazuri complicate cu hotarari pronuntate si dupa 3 saptamani...
Si initial instanta de abia daca amana pronuntarea la cererea mea insistenta deoarece mai existau argumente care rezultau din argumentele deja expuse in sedinta publica.
De asemenea, instanta mai amana pronuntarea si din propria sa vointa pentru a analiza mai atenta lucrurile noi, apararile aparute in apel sau in recurs.
Nu se incalca niciun drept fundamental daca instanta are nevoie de timp mai mult pentru a delibera.Important este sa o faca bine...

Stimate Paul 99, dupa ce cauza intra in pronuntare si instanta amana pronuntarea se pot expune argumentele juridice suplimentare in plus de cele prezentate in mod oral in fata instantei intr-un fel si mai detaliat decat s-a facut in fata instantei in mod nemijlocit si prin motivarea scrisa a apelului sau recursului.
Se pot prezenta argumentele legate de interpretarea probelor acolo unde avocatul vede ca instanta este nelamurita sau chiar poate arata instanta in sedinta de ce ar fi nelamurita ridicand o intrebare sau citind un paragraf din declaratie.
Se pot intoarce in toate felurile probele...daca situatia permite evident...in sustinerea prezumtiei de nevinovatie.
Este insa destul de riscant sa faceti fara avocat concluzii scrise deoarece va puteti ingreuna mai mult situatia decat sa o simplificati...

Probe nu mai se pot administra decat daca instanta hotareste repunerea pe rol a cauzei deoarece are anumite nelamuriri dupa ce a intrat in pronuntare.Sunt insa foarte rare astfel de cazuri.
In general atunci cand nu se inteleg judecatorii se repune cauza pe rol pentru a se evita pe cat posibil o hotarare judecatoreasca cu opinie separata.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu am avut cazuri complicate cu hotarari pronuntate si dupa 3 saptamani...

Stimate Paul 99, dupa ce cauza intra in pronuntare si instanta amana pronuntarea se pot expune argumentele juridice suplimentare in plus de cele prezentate in mod oral in fata instantei
Se pot intoarce in toate felurile probele...daca situatia permite evident...in sustinerea prezumtiei de nevinovatie.
Este insa destul de riscant sa faceti fara avocat concluzii scrise deoarece va puteti ingreuna mai mult situatia decat sa o simplificati...
.


Stimate domn, cum ramane cu principiul contradictorialitatii ? Sa fim realisti :) in procesul penal, de regula dezbaterile sunt guvernate de principiul oralitatii. Perfect de acord, cu situatia in care se intampla sa te mai balbai, ori nu esti un bun orator, sa depui concluzii scrise, cu mentiunea ca in cadrul acestora, tot de regula nu se mai fac discutii in contradictoriu, referitor la cele sustinute in sala cu ocazia dezbaterilor pe fondul cererii ( apel, recurs). Si tot de regula acestea se depun in sala de judecata, la finele pledoariei, ori la inceperea acestei.
domnule avocat am s eu o intrebare;vreau sa stiu dak sa amanat pronuntarea sunt sanse sa fie judecat in libertate ?//este un proces penal va multumesc s ast un rasp
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
roxanyk, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se aplica art.157 din codul procedura civila eugen82 eugen82 la sedinta de judecata pentru care am primit citatia la 8.30 mi-a venit rindul pe la ora 14.30 ; dupa mai bine de o ora jumate de discutii pe exceptii si probe ... (vezi toată discuția)
Administrare probe in dreptul civil conflicte de munca- flory1 flory1 buna seara, Exista posibilitatea ca in procesul privind -conlicte de munca,aflat la momentul administrarii probelor ,instanta sa incuviinteze punerea ... (vezi toată discuția)
Partaj indiana indiana buna ...cineva sa imi spuna deci sunt disperata ca am copiii si mama batrana in locuinta.Ieri judecatoare ne-a spus ca in 7 zile sa depunem concluziile scrise ... (vezi toată discuția)