avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Perioada de timp legala solicitare despagubire ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Perioada de timp legala solicitare despagubire accident rutier

Buna ziua, am fost victima unui accident rutier grav in aprilie 2010. Hotararea procuraturii emisa in feb 2011 a stabilit ca nu am avut nicio vina. Soferul vinovat (decedat) a avut asigurare RCA valida. Din cauza problemelor medicale complexe nu am intreprins nimic pentru recuperarea de daune materiale si morale de la firma de asigurari. Va rog sa imi spuneti care este intervalul maxim de timp-de la producerea unui accident in care partea vatamata are dreptul sa solicite despagubiri de la firma de asigurari. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Maria Marta , Alte profesii 15:07, 8 Ianuarie 2015
buna ziua ,
ca un sfat mergeti la asigurato si incercati sa discutati ,in baza ordonantei date de parchet va deschideti dosar de daune ,
bafta
Prescriptia intervine in termen de 2 ani
Va multumesc pentru raspuns, va rog sa imi spuneti daca este vorba de 2 ani de la accident sau de la data rezolutiei date de parchet.
Oricum sunteti in termen!Asa ca nu mai intarziati - spre folosul dv.
Va multumesc pentru sfat, dar ma ajutati doar daca imi dati un raspuns corect si punctual la intrebarea pusa.

Alte discuții în legătură

Regres asigurator casco jamaica2010 jamaica2010 Buna ziua, in anul 2008 martie, am fost condamnat la 1 an cu supendare, deoarece am provocat un accident de circulatie, fiin cu alcoolemia peste limita ... (vezi toată discuția)
Daune - asigurare imobil Mysogyn Mysogyn 1. Polita de asigurare a fost incheiata in Iunie 2009 -perioada asigurata de un an, imobil caramida nearsa-suma asigurata 100.000 euro. 2. In noiembrie ... (vezi toată discuția)
Obligatie prescrisa?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am o situatie care mie mi se parea simpla si clara. Instantele insa au o alta parere...cu care nu sunt de acord. Avem un accident auto in care ... (vezi toată discuția)