avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Exista cursuri de formare mediatori, fara taxe?

As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca aceste cursuri de mediere sa se faca fara a se plati. Am inteles ca, sunt anumite ONG uri care organizeaza cursurile cu ajutorul fondurilor europene, si cursantii sunt scutiti de taxa. Daca raspunsul este da, care sunt acestea?

A doua intrebare: Ca si conditie de inscriere, este obligatoriu sa ai studii superioare, sau pot participa si persoane care sunt cu studii superioare in curs?
Va multumesc.
Eliza Plesa
In Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, modificată şi completată prin Legea 370/2009, gasiti raspunsul.
1.Formatorii sunt autorizati de Cosiliul de Mediere si pot fi si ONG-uri dar taxele se suporta indiferent unde alegeti sa faceti cursul de mediator.

2. La inceperea cursului trebuie sa aveti diploma de studii superioare.
Indiferent daca aveti studii superioare sau nu, daca doriti sa urmati cursurile sunteti acceptata. Diploma de licenta si dovada vechimii va vor fi cerute doar in cazul autorizarii.
Gasiti tot ce va intereseaza pe site-ul Consiliului de Mediere.
asi vrea sa fie clar pentru toti cei ce vor cursuri de specializare ,mediere policalificare la nivel de grad ridicat in practicarea ocupationala ca acestea sunt accesibile numai absolventilor cu studii superioare. studiile medii sunt ptr meserii sau calificari in meserii .

Alte discuții în legătură

Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Profesie mediator ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, Daca sunt angajat ca referent in justitie la un cabinet de avocatura, pot sa profesez ca mediator? Va multumesc, Ioana (vezi toată discuția)