avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte?

Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ani, a venit cu executorul judecatoresc in 23 decembrie si copilul a refuzat sa plece. In noiembrie a fost plecata in weekend cu tatal ei si a fost supusa la un interogatoriu cumplit, amenintari, presiuni...ii este frica de tatal ei. Ce pot face? Cum pot sa imi apar copilul? Va multumesc.

O mama indurerata...
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:39, 17 Februarie 2012
Mergeti la Protectia Copilului si cereti sa se faca o evaluare psihologica in urma careia se va intocmi un referat de evaluare.faceti in instanta o actiune pentru restrangerea dreptului de vizita si ca proba cereti sa se faca adresa la protectia copilului sa se comunice referatul - ca nu vi-l da dvs.Plus proba cu martori, audierea minorei, chiar daca are sub 10 ani .
Cereti si Dvs. in instanta, prin Ordonanta presedintiala, MODIFICARE program relatii cu minorul, si asta cat mai urgent.
Procedati asa cum v-a indicat avocat Lorela, in plus, din proprie experienta, va sfatuiesc sa cereti cat mai mult puteti si sa va luati un avocat motivat.
Tinand cont de distanta dintre domiciliile parintilor implicati, solicitati neaparat:
1. Anuntul vizitei cu N zile inainte, pentru a pregati copilul d.p.d.v. psihic pentru intalnire
2. Anularea programului de vizita din timpul saptamanii, pentru a nu perturba programul copilului
3. Cereti audierea fetitei de catre instanta
Cand se anunta in vizita, asigurati-va cu martori, care sa fie de fata la refuzul copilului de a pleca cu tatal.
Acest tata a ABUZAT psihic copilul, i-a cauzat o trauma si nu este admisibil sa-i dauneze in continuare
Aratati in instanta ca acest om are un comportament nefiresc si anormal, care dauneaza dezvoltarii psihice armonioase a copilului Dvs.
1.Cerere la DGASPC pentru consilierea psihlogica a minorului-ulterior dupa evaluarea de catre un psiholog din cadrul directiei se va decide daca se impune consilierea.
Daca se impune, se vor recomanda sedinte saptamanale de consiliere.
Se solicita apoi pe baza de cerere un raport intocmit de psiholog si ulterior prin instanta un raport detaliat al acestuia.
2.Ordonanta presedintiala modificare program vizita minor.
3.Actiune de modificare program vizita minor.
Solicitati ascultarea minorului in prezenta psihologului.
Probatoriul este unul complex si necesita asistenta juridica a unui avocat.

Doamna, inainte sa va spun cum sa il aparati, poate ar ajuta sa cunosc de ce sa il aparati... Ce anume doriti? Micsorare program sau numai inlaturarea presiunii exercitate asupra copilului? Sau altceva?
"a venit cu executorul judecatoresc in 23 decembrie si copilul a refuzat sa plece."
foarte bine a facut adca asa simte acest copil.in aceasta situatie a avut cineva curaj sa forteze copilul sa mearga cu tatal?eu stiu ca se respecta decizia copilului si nimic si nimeni nu poate forta un copil sa faca ceva.eu cred ca nu are sens sa va pierdeti timpul si banii prin instante si pe avocati si ca lucrurile se poat rezolva asa,prin vointa fetitei.


Alte discuții în legătură

Completare - executare silita minor dana2016 dana2016 Mi-am relatat povestea in februarie 2016 , cand spuneam:,, ,sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minor Antoaneta2008 Antoaneta2008 Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea ... (vezi toată discuția)
Ilegalitate judecatoreasca ? ce se poate face ? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, Ma aflu in proces cu tatal biologic al minorei, tema fiind [b]program vizita minor[/b]. Minora mi-a fost incredintara exclusiv mie. In ceea ce ... (vezi toată discuția)