avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii PFA cand sunt si angajat. Declaratii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii PFA cand sunt si angajat. Declaratii pentru prestari servicii in state UE.

Buna ziua,

Pentru infiintarea unui PFA, daca sunt si angajat in acelasi timp cu CIM, ce contributii voi datora in calitate de PFA si ce declaratii am de depus?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: florinat , utilizator 18:24, 3 Aprilie 2012
In calitate de PFA si angajat in acelasi timp aveti obligatia de a plati contributii la sanatate si impozitul de 16% pe veniturile obtinute din activitatea de PFA.
Aveti mai jos un ghid de infiintare PFA (2 parti). In partea a doua (link 2) aveti mentionate declaratiile ce trebuie depuse dupa infiintarea PFA. Daca dupa citirea acestora aveti in continuare nelamuriri reveniti cu intrebari clare pe subiect.
www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
Revin cu o alta intrebare : daca PFA-ul factureaza servicii catre un furnizor din UE, atunci acesta e obligat sa se inregistreze ca platitor de TVA?
@florinat
Trebuie sa va inregistrati in Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare. Pentru a va inregistra in acest registru va trebui mai intai sa va inregistrati in scop de tva intracomunitar completand declaratia/cerere 091. Pentru inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari se va completa apoi declaratia 095.

Aceasta inregistrare conform art 153^1 este speciala – acordata doar pentru operatiuni in care sunt implicati parteneri din state membre, urmand ca, pentru opreatiunile desfasurate cu partenerii romani societatea sa fie in continuare neplatitoare de TVA pana la atingerea plafonului de 35.000 eur la cursul BNR din data aderarii Romaniei la UE (respectiv 119.000 lei).

Inregistrarea in scop de TVA conform art 153^1 trebuie efecuata inainte de prestarea serviciilor. Inregistrarea coform acestui articol nu confera calitatea de platitor de TVA si pe teritoriul Romaniei, ci numai in relatiile cu parteneri in state membre UE, pentru necesitati de raportare, avand obligatia depunerii Declaratiei 390.

Detalii si proceduri:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.
Ok, deci ceea ce am inteles eu este ca:
va trebui depusa declaratia 091 si 390, voi fi neplatitor de TVA, adica pe factura nu o sa apara ceva la rubrica de TVA, dar ca am obligatia de a ma inregistra in scop de TVA si de a fi inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari inainte sa prestez serviciile. E corect?
Of, fiscalitatea asta....

Alte discuții în legătură

declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari - pfa-ul trebuie declarat obligatoriu ca platitor de tva ? LaurentiuPopaBrasov LaurentiuPopaBrasov In urma incheierii unui contract de colaborare cu un partener extern ( prestare servicii ), este necesara inscrierea PFA-ului in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)