avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu-mi mai pot plati ratele
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu-mi mai pot plati ratele

Buna ziua! Am contractat in trecut mai multe credite de nevoi personale la mai multe banci. Totul a fost bine si frumos pana am nascut, am intrat in concediu de crestere a copilului si mi-am primit indemnizatia dupa 4 luni. In tot acest timp m-am plimbat si am vb la telefon cu toate bancile, le-am zis situatia in care ma aflu - imposibilitate de plata temporara - nu de alta, dar aveam totusi de crescut un copil pe langa faptul ca mai trebuia sa si traiesc in astea 4 luni cat am stat fara venituri. Niciuna din banci nu a aceeptat vreo refinantare, rescadentare... nimic. Ok, asadar n-am mai platit si am ramas in urma rau de tot. Nici cand am luat banii retroactiv n-am reusit sa mai platesc tot, ca aveam si alte datorii facute pt a supravietui (scutece, lapte praf, hainite, etc...). Dupa ce m-au bagat in biroul de credite, clar ca nu mai am dreptul la vreo refinantare si oricat as incerca, nu mai pot sa recuperez toate datoriile si penalizarile plus dobanzi si rate, asa ca o vreme nu le-am mai platit. Apoi au inceput sa ma sune agentiile de recuperare, cu care pana la urma am ajuns la cate o intelegere de plata lunara, dar problema este ca sunt asa multe, incat nu le mai tin socoteala si degeaba platesc la unele ca vin sa ma execute ceilalti. Eu nu am nimic pe numele meu. Am avut o masina, dar si aia am vandut-o unei persoane juridice in urma cu o luna, asa ca acum nu mai am NIMIC pe numele meu. Daca nu mai platesc NICI macar O RATA, ce pot sa-mi faca? Inca sunt in concediu de crestere a celui de-al doilea copil, probabil anul viitor ma voi intoarce la munca, daca o sa mai am un loc de munca atunci... Daca ma executa silit ce-o sa-mi ia? Iar daca imi vor pune poprire pe salar, atunci acel 1/3 din salar va acoperi ratele de la toate bancile, sau va fi primul venit, primul servit? Mie mi-ar conveni sa vina toti odata si sa-si imparta o treime din salariul meu cum vor ei, sa-mi traga lunar banii (ma scutesc pe mine de-un gand si de mai multe drumuri la banci). Mentionez ca sotul meu e administrator al unei societati care momentan este in pierdere si nu realizeaza alte venituri, dar societatea detine niste bunuri mobile. Se pot atinge de ele? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: minnie84 , utilizator 14:48, 22 Februarie 2012
Pentru ca sunt mai multi creditori, poprirea va fi de 1/2 din salariu cand veti avea un salariu.
Bunurile societatii raman ale societatii daca nu societatea e datoare.
Daca acele credite sunt in comun cu sotul, i se va popri si lui salariu daca are
Va multumesc pentru raspuns! E ok atunci... nu am niciun credit comun, toate sunt pe numele meu... deci jumatate din salar... e perfect! Adica nu ma deranjeaza, atata timp cat nu ma mai suna si nu ma mai cauta sa semnez ba una ba 10 intelegeri cu ei ca mai apoi sa-mi spuna, dupa ce le-am platit cateva rate ca nu e suficient si ca trebuie sa fac plati bilunar sau chiar saptamanal. In plus, m-am saturat de atatea amenintari gen: va luam toate bunurile, inclusiv ale colocatarilor, ale sotului, mamei, fratelui, etc... Daca n-au avut bunavointa de-a ma refinanta sau amana cu 4 rate, din punctul meu de vedere, e momentul sa-si mai asume si ei riscuri, pentru ca bunavointa am avut, dar toate au o limita.
Datoria se va mari cu cheltuieli de judecata si de executare, ceea ce va face ca perioada de rambursare sa creasca.
In privinta sacaielii.. nu sunteti obligata sa comunicati cu ei si nici sa semnati intelegeri de plata
"Pentru ca sunt mai multi creditori, poprirea va fi de 1/2 din salariu.............",ma scuzati ca intervin si eu cu o intrebare:
Daca sunt 2 credite ,garantate cu acelasi imobil (ipoteca de rang1,respectiv rang2) la acelasi creditor (banca,sucursala chiar la aceasi functionara bancara) ce procent poate fi proprit din salariu 1/2 sau 1/3 ?
Va multumesc anticipat.


Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
sorinpanait2, utilizator
Daca e garantat cu imobil cel mai probabil vor proceda la executarea acestuia. Mai nou vad ca asa procedeaza. Daca nu procedeaza asa, 1/2.

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)
Banca poate pune poprire pe tot salariul? Rxa Rxa Buna ziua, Sotul meu a facut o refinantare la un credit si avand mare nevoie de bani pentru rezolvarea unei probleme aparuta imprevizibil s-a folosit de banii ... (vezi toată discuția)