avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ?

Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare o alee, apoi garaje. Din lipsa de locuri de parcare, de regula pe trotuarul respectiv stationeaza masinile care apartin celor care locuiesc in bloc. Dar, de o vreme, stationeaza acolo o masina de teren a carui proprietar nu-l cunoastem care ocupa loc cat 2 masini. Intrebarea ar fi: are acest drept ?, adica nu este langa bloc un spatiu care sa apartina doar proprietarilor blocului, sau poate oricine sa-l ocupe ?. Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: masterdan56 , utilizator 12:09, 15 Februarie 2024
Atata timp cat locul respectiv nu este inchiriat de nimeni sau nu apartine cuiva anume , oricine poate parca , pe motivul simplu ca "nimeni nu si-a cumparat strada"
Oricine isi poate parca masina acolo, atata vreme cat nu este spatiu de parcare amenajat si inchiriat. Cum zice si colega, "nimeni nu si-a cumparat strada"
Citeste prevederile Ordinului 536/23.06.1997 privind aprobarea Normeleor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei , art. 3 , lit.c
Art. 3.
La stabilirea amplasamentelor cladirilor de locuit se vor preciza si amplasamentele urmatoarelor dotari tehnico-edilitare:

c) spatii amenajate pentru gararea si parcarea autovehiculelor populatiei din zona respectiva, situate la distante de minimum 10 m de ferestrele camerelor de locuit; in aceste spatii sunt interzise activitatile de reparatii si intretinere auto;
Desi apartin domeniului public al localitatii respective , mai exista si niste norme care trebuie respectate de toata lumea. Cel putin , asa ar trebui sa se intample lucrurile intr-o democratie adevarata.
Am citit mesajele de mai sus si vin cu urmatoarea intrebare:
-Daca este vre-o reglementare cu parcarea masinilor care apartin pers. juridice???
Si mai explicit, daca o persoana vine si parcheaza 3 sau 4 microbuse in fata blocului zile intregi, nu ar trebui sa detina firma garaj ptr "flota" de microbuse?

Cam aceeasi nelamurire e si a mea: Blocul de locuinte are intabulata exact suprafata pe care aste amplasat, nu si vre-un metru macar de jur imprejur. Ca si masina de care vorbeam stationeaza acolo de atata vreme pe trotuarul de langa blocul nostru si nu se cunoaste proprietarul, nu este de la noi din bloc, are dreptul ?. Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Parcare privată. se poate parca în fața ei dacă nu se îngrădește accesul beneficiarilor? DaniCroitor DaniCroitor Salutare, Locuiesc într-un bloc nou, iar propietarul blocului a construit, pe terenul propriu vreo 8 locuri de parcare unul lângă celălalt, cât i-a ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Cui apartine trotuarul? emanuellen emanuellen Stau la bloc,intr-o zona unde sint si case particulare,intr-o seara am avut musafiri care au parcat pe trotuar in fata unei case particulare fara sa blocheze ... (vezi toată discuția)