avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... GARANTIE DE BUNA EXECUTIE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

GARANTIE DE BUNA EXECUTIE

Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca termenul de garantie a expirat.Va multumesc mult
Este vorba despre un contract de prestari servicii constructii, cu o institutie publica.Suma respectiva a fost retinuta din valoarea contractuala, si din cate stiu eu se recupereaza dupa un an.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
maribog, utilizator
Cel mai recent răspuns: clas , utilizator 10:34, 2 Septembrie 2011
Sa inteleg ca va referiti la garantia de 30 % dupa receptia finala a lucrarilor?Garantia a fost de 1 an de zile?
In cazul acesta trebuie sa incheiati cu beneficiarul un proces-verbal de receptie finala la terminarea lucrarilor semnat si stampilat de ambele parti apoi trebuie sa va duceti la banca pentru recuperarea garantiei de buna executie.
Am sa va redau un extras din H.G. 925/2006:
(4) În cazul contractelor de lucrări, autoritatea contractantă are obligaţia de a elibera/restitui garanţia de bună execuţie după cum urmează:
a) 70% din valoarea garanţiei, în termen de 14 zile de la data încheierii procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, dacă nu a ridicat până la acea dată pretenţii asupra ei, iar riscul pentru vicii ascunse este minim;
b) restul de 30% din valoarea garanţiei, la expirarea perioadei de garanţie a lucrărilor executate, pe baza procesului-verbal de recepţie finală.
Procesele-verbale de recepţie finală pot fi întocmite şi pentru părţi din lucrare, dacă acestea sunt distincte din punct de vedere fizic şi funcţional.
Mersi mult.Puteti sa imi trimiteti un model de proces verbal de receptie finanal?
Multumesc
Am incarcat fisierul in documente utile.Se cheama model proces-verbal de receptie finala.
Sper ca v-am fost de ajutor!
Succes!
Nu cred ca e suficient doar procesul verbal semnat de ambele parti. Cred ca ar trebui facuta o adresa catre autoritatea contractanta prin care solicitati deblocarea garantiei de buna executie aferenta contractului nr.___din _____, constutuita prin _______( retineri din facturi/ virament in contul de garantii). Autoritatea contractanta va solicita bancii deblocare sumei din contul dvs. de garantie.

Alte discuții în legătură

Contract subsecvent BNK BNK Buna ziua . Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni. Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent!!!valoare garantie de buna executie sasha d sasha d Pentru un contract de lucrari, incheiat in 2008 si la care am incheiat acum pv de receptie finala, cum determinam valoarea garantiei de buna executie care ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii in perioada de garantie tincuta30 tincuta30 O firma de constructii executa diverse lucrari pentru care acorda garantie de buna executie: 1 - 2 ani de la data procesului verbal de receptie. Garantia se ... (vezi toată discuția)