avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie furt

buna ziua,

o situatie mai delicata, sunt angajat al unui supermarket si atat eu cat si colegii din cauza salarului de mizerie mai obisnuit sa ne servim cu anumite produse din depozit. Azi am aflat ca timp de 3 luni a fost montata o camera de supraveghere ascunsa intr-un detector de miscare in depozit si se asteapta analiza imaginilor. Ce putem risca, avand in vedere ca nu au existat pana acum camere in depozit si nici nu este semnalat aces lucru cum este in incinta magazinului sau in casierie/seif prin mentiunea "incapere supravegheata video". Si mai mult chiar daca pe camera se vede ca introducem in buzunar un prodfus la iesire din schimb trecem prin filtru paza unde suntem veriifcati, daca ei nu au descoperit acele produse asupra noastra se mai pot lua masuri legale?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:33, 25 Februarie 2012
Da, se pot face cercetari penale si se pot dovedi furturile chiar daca nu ai fost informat de existenta camerelor si chiar daca nu ati fost prins pana acum.
Aveti mari sanse sa fiti condamnat penal.
Este furt,potrivit legii penale.
Furt în formă continuată, posibil furt calificat (dacă s-a întâmplat noaptea). Adresaţi-vă de urgenţă unui avocat, deoarece situaţia nu este roză.

Faptul că nu aţi ştiut de existenţa camerelor de supraveghere nu vă disculpă.
nu s-a petrecut pe timpul noptii ci ziua, in timpul programului de lucru, si e vorba doar de produse de valoare mica intre 5-15 lei si ar fi prima abatere, nu exista antecende, exista sanse sa nu se ajunga prea departe? (inca nu am vazut inregistrarile, nu stiu ce se vede pe ele, cat de clar sau sugestiv, deocamdata am fost doar informati ca a existat acea camera ascunsa si ca urmeaza sa ne ajunga si cd-urile cu inregistrarile)
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
ContSters243431, utilizator
ce povestiti dvs. sunt cel mult circumstante atenuante pentru infractiunea de furt.
si eu zic ca e furt calificat, spatiul putand fi cu usurinta considerat public.

Este foarte buna recomandarea sa apelati la un avocat.

Cu toate rezervele ca va spun prostii: sanse sa nu se ajunga prea departe (oare ce inseamna pentru dvs. asta?) puteti avea numai prin mila angajatorului, daca nu va face plangere si nu va sesiza politia / parchetul.

Alte discuții în legătură

Furt de pe camp adipan91 adipan91 Buna ziua. Un prieten al meu a vazut pe un camp niste stupi de albine nepaziti si a furat si el 4-5 stupi. Proprietarul a fost la politie si a aflat ca el a ... (vezi toată discuția)
Furt din autoturism - pedeapsa pentru complice perfectlemon90 perfectlemon90 am participat la un furt din autoturism pe timp de noapte in care eu sunt doar complice!nu eu am sustras bunurile din masina!ce pedeapsa pot primi.sunt la ... (vezi toată discuția)
Furt calificat B. Elena B. Elena Buna seara, As avea nevoie de putin ajutor in legatura cu doua cazuri. Ambele se clasifica la categoria furt. In primul caz este vorba de furt calificat, ... (vezi toată discuția)