avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ordinul prefectului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ordinul prefectului

Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim impozit pentru acest teren la primarie..Si inca ceva..Dupa ce se da ordinul prefectului, terenul poate fi intabulat ori trebuie sa consult un avocat si doar prin instanta se poate face aceasta?
Cel mai recent răspuns: mia26maria , utilizator 09:39, 10 Martie 2012
Ordinul Prefectului se emite doar daca pe terenul respectiv exista o casa si era in posesia familiei dvs. la data de 01.01.1990. In orice alta situatie, va trebui sa asteptati cei 30 de ani pentru implinirea termenului de uzucapiune si sa va judecati cu fostul proprietar.
ok.pe teren este casa mea care era in 1990 dar topograful a "dezlipit " o portiune dintr un capat al terenului.Iar restul este intabulat asa.Se poate in aceste conditii sa cer ordinul prefectului?
Se poate, insa numai pentru suprafata cu care figurati in evidente la nivelul anului 1990 (registru agricol 1986-1990, registru cadastral 1990, extras carte funciara, etc). De ce a dezlipit topograful terenul?
fiindca a fost "interesat" de catre vecinii terenului care doreau de mult sa vada terenul respectiv fara "stapan" (terenul in cauza ni s a dat in cadrul celor 10 ari curs cladiri, cu titlu de proprietate - acuma a intabulat terenul intr o forma geometrica diferita de cum trebuia sa fie, luand 4 ari din parcela pe care avea acte un bunic, care mi e vecin) si uite asa, 4 ari din cele 10 ari date prin legea respectiva le am in curte dar nu le mai am cu "acte".Care ar fi cea mai simpla procedura de redobandire si e nevoie atunci de semnatura acelor vecini malitziosi ? Multumesc.
Stati putin, ca nu pricep: adica aveti emis titlu de proprietate pentru 10 ari si s-au intabulat doar 6 ari? Pentru ca daca ar fi asa, iar titlul de proprietate este emis dupa 1990, tot ce ati avea de facut ar fi o rectificare de cadastru.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? nahilia nahilia Buna ziua, In momentul cand s-a eliberat un titlu de proprietate s-a omis trecerea unei suprafete de teren, unde am construita o casa. Pe titlu sunt trecute ... (vezi toată discuția)
Jonctiunea posesiilor ionut daniel ionut daniel bunica mea a revendicat un teren cu legea 18 ce a aprtinut strabunicilor mei dar nu l-a revendicat tot.a mai ramas nerevendicat 20 de ari exact la marginea ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)