avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce sa alegem(baroul) traditional sau constitutional?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce sa alegem(baroul) traditional sau constitutional?

Ce sa alegem(baroul) traditional sau constitutional?
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 15:38, 4 Septembrie 2012
Din cate stiu nu prea ii primesc instantele....s-au judecat cu Uniunea avocatilor si uniunea a castigat. sa nu uitam ca exercitarea fara drept a profesiei de avocat constitue o infractiune.
Asta nu va poate spune nimeni, este alegerea dvs. unde va inscrieti.

Totusi, inainte de a lua o decizie masurati bine avantajele si dezavantajele fiecarui barou.

In baroul „traditional”, adica acela real unde suntem majoritatea exista cateva avantaje cum este spre exemplu faptul ca este cel recunoscut de toata lumea fara exceptie, faptul ca exista o casa de pensii superioara celei publice, exista cursuri si une examen real de intrare. Dezavantajul ar consta poate in taxele putin cam maricele dar in general eu personal nu m-am plans de ele.

În baroul „constitutional”, mai bine spus Baroul Bota sau mai nou cel al lui Botomei (au inceput toti sa isi faca barouri mai nou) intrarea este mai usoara, taxa anuala este mai mica dar constituie de fapt o donatie catre barou si intra direct in buzunarul domnului Bota/Botomei (după caz) si nu exista casa de pensii, pregatire, etc. Asta pe langa faptul ca nu puteti activa in penal si in plus veti avea un oarecare stigmat
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Conform Legi 51/1995,art.60,alin.(6): Folosirea fără drept a denumirilor "Barou", "Uniunea Naţională a Barourilor din România", "U.N.B.R." ori "Uniunea Avocaţilor din România" sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat de către orice persoană fizică sau persoană juridică, indiferent de obiectul activităţii desfăşurate de aceasta, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte condiţii decât cele prevăzute de prezenta lege constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Baroul traditional cum il numiti d-vstra este legal constituit,acum apreciati d-vstra ce alegeti.
Mai multe despre Baroul Constitutional Roman, puteti citi aici: [ link extern ] /
În baroul „constitutional”, mai pe bine Baroul Bota sau mai nou cel al lui Botomei (au inceput toti sa isi faca barouri mai nou) intrarea este mai usoara, taxa anuala este mai mica dar constituie de fapt o donatie catre barou si intra direct in buzunarul domnului Bota/Botomei (după caz) si nu exista casa de pensii, pregatire, etc. Asta pe langa faptul ca nu puteti activa in penal si in plus veti avea un oarecare stigmatperfect adevarat! mai exista si alte probleme...la administratia financiara, faptul ca 80% din instante nu te recunosc ca avocat , ci doar ca mandatar, ceeace inseamna ca nu poti pune concluzii ( decat la judecatorie)...

desigur, in realitate, de cele mai multe ori in aceste barouri instra cei care nu au reusit sa intre in avocatura...asa ca nu prea este vorba de o alegere...

oricum, membrii lor sunt cel mult manadatari ( avand procuri ) nu avocati....iar, manadatar poate fi oricine...printr-o procura autentica, nu trebuie sa plateasca donatii vre-unui domn smecher...
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

care este certitudinea....baroul constitutional este legal sau nu? ContSters62871 ContSters62871 As vrea sa aflu care dintre barouri au ramas legal constituit, cel constitutional sau cel traditional dupa noua legislatie si care sunt argumentele? (vezi toată discuția)
Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel? Geani_geani Geani_geani As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face ... (vezi toată discuția)