avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare irevocabila-recurs ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare irevocabila-recurs ?

Buna seara!
Ma confrunt cu urmatoarea speta:
Am avut un proces in apel, cu obiect - anulare act, eu fiind ca parte reclamant - apelant, s-a terminat procesul in favoarea mea , adica sa anulat actul , nulitate absoluta...... intimatul nu sa prezentat la niciun termen, din cate stiu nu prea sta prin tara, dar avea cine sa-l instiinteze.
Acum dupa o luna de la comunicarea deciziei pe care am si legalizat-o cu definitiv si irevocabil, am vazut pe portal la tribunal ca intimatul a inregistrat recurs la acest dosar, nedumerirea mea este - de ce apare pe portal inregistrat un termen la acest dosar daca sa terminat procesul???? Si, la acel termen, care este foarte aproape, de la data inregistrarii (2 saptamani), se judeca in camera de consiliu!!!!!
Sa mai confruntat cineva cu asa ceva, va rog luminati-ma si pe mine ce a putut sa faca intimatul, de-si nu mai era in termenul de recurs????
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
licamirela, utilizator
Poate a cerut repunerea in termen.
Multumesc d-na avocat Valentina !
Asa am crezut si eu, dar nu sant sigura.
Si daca a cerut repunere in termen, se judeca in camera de consiliu, la tribunal, termen ulterior hotararii?
Deci, pe portal, apare la cai de atac inregistrat- recurs, dedesubt sub termenul care sa terminat procesul, apare termenul nou care se judeca in camera de consiliu. Nu se citeaza partile?
Ce ar putea motiva, legal vorbind, ca sa-i accepte repunerea in termen, poate sa invoce propria-i culpa ca nu a fost in tara?
- Putea sa-si puna aparator care sa se fi ocupat si de proces!!!!
Daca dosarul ajunge in recurs, veti primi citatie.Atunci, este indicat sa mergeti cu un avocat pentru studiul actelor.
Buna ziua!
Sant deacord cu dv. ca trebuie sa ma citeze in recurs , dar nu inteleg ce termen si pentru ce este dat in dosarul de apel dupa hotarare, cu judecare in camera de consiliu si banuiesc fara citarea partilor!!!!?
O fi cerut si repunere in termen si se judeca la tribunal in camera de consiliu, si daca se admite cererea de repunere, da drumul la recurs, posibil asa? ... fara sa-mi dea posibilitate, nefiind citata, sa ma impotrivesc acelei cereri.......credeti ca se poate??
Multumesc mult d-na av. Valentina, ca de obicei ne santeti de un real folos!
O, zi placuta va doresc si va mai astept, sant foarte nelinistita, multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
licamirela, utilizator
Stie cineva, cateva exemple - motive de repunere in termen credibile instantei?

Alte discuții în legătură

Termen completare dispozitiv recurs ioanamihaela ioanamihaela Am fost recurenta intr-un dosar de anulare a unei autorizatii de construire versus primaria si o firma privata. Recursul a fost castigat (dupa cum mi se pare ... (vezi toată discuția)
Recurs suspendat cosminghe cosminghe Buna ziua, Intr-un proces care il am cu un asociat ( procedura insolventei- societate cu raspundere limitata) dosarul s-a aflat pe fond ... (vezi toată discuția)
Dosar aflat în camera de consiliu Tirlea Andrei Tirlea Andrei Vizitand portalul Judecatoriei sect 6, am descoperit ca maine am sedinta in ceea ce priveste o plangere contraventionala pentru care intimata a depus ... (vezi toată discuția)