avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... pensiune agroturistica - masura 313
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

pensiune agroturistica - masura 313

buna ziua,
as dori sa-mi construiesc o pensiune agroturistica prin masura 313, dar ma lovesc de prevederile Legii 350/2011 actualizata care prevede la art.32 ca pentru pensiunile construite in intravilanul localitatii trebuie elaborat un PUZ de catre primarie, care nu are nici bani si nici interesul sa faca PUZ pentru mine. o alta modalitate ar fi constructia in extravilan cu conditia ca terenul sa aiba minim 5000 mp, dar in acest caz asigurarea utilitatilor revine in sarcina mea. toate bune pana aici dar ma lovesc de problema energie electrice care ar presupune achizitionarea unui punct de transformare in valoare de 25.000 Euro si care dupa montare nu va fi in propietatea mea ci a furnizorului de energie. avand in vedere acest aspect cheluiala nu postul de transformare nu este eligibila. asadar ma intreb cum se poate construi o pensiune in mediu rural daca nu poti construi legal nici in intravilan si nici in extravilan fara sa te astepti la cheltuieli foarte mari pe langa contributia personala la proiect? de unde sa aiba tinerii din mediu rural cel putin 50000 euro necesari pentru un post de transformare(25.000 E), contributia la proiect (15.000 E) si alte taxe, PUZ, arhitect etc (cam 10.000E)?
mentionez ca alta sursa de energie electrica este eligibila dar cu conditia ca pensiunea sa fie totusi racordata la reteaua nationala (deci post transformare).
Cel mai recent răspuns: V.T. , utilizator 10:38, 14 Iunie 2018
Program nu este doar pentru tineri din mediu rural. Dar nici cred ce este necesar un PUZ pentru a obtine autorizatia de contructia intravilan in mediu rural de o pensiunea de cele promovate la masura 313. Energia alternativa e elegibila si e mai bine punctuata. Daca nu sunt conditiile de racordare, cred ce ai dreptate, nu e posibil accesa fonduri pentru asa ceva. Este un problema mare. Sunt mai multe posibilitati daca ai o casa deja construita. Si puz-ul nu cred ce le va fi necesar daca are un component de agroturism cu teren al gospodaríei casei.
multumesc pentru informatii dar din pacate nu ma ajuta. masura 313 nu reglementeaza conditiile de construire ci doar cele de clasificare ale pensiunii. eu ma refeream la o pensiune agroturistica, deci in mediul rural, dar si pentru orase conditiile sunt aceleasi.
conform legii 350/2001 cand se schimba destinatia unui teren intravilan (ex: din teren pentru locuinta in teren pentru pensiune) trebuie PUZ care se elaboreaza doar de primaria localitatii. nici in cazul caselor deja construite nu se pot accesa fonduri, doar daca functioneaza deja ca pensiuni agroturistice si fondurile se iau pt modernizarea acestora (nu a caselor de locuit).
terenul gospodariei casei se supune acelorasi prevederi ale Legii 350/2001.
singura solutie de accesare de fonduri in prezent prin 313 este cea de modernizare a pensiunilor deja construite. nu se pot construi pensiuni noi in intravilan pentru ca nu ai voie sa faci tu PUZ-ul iar in extravilan sumele de inceput sunt enorme (cel putin 50000 euro cu conditia sa ai o retea de energie electrica foarte aproape - sub 50 m) fara sa mai punem la socoteala terenul. stiu ca energiile alternative sunt foarte bine punctate, dar daca nu ma racordez la reteaua nationala nu primesc autorizatia de constructie si investesc timp si bani in proiect ca sa ma impiedic la sfarsit de acest aspect.
astept si alte idei care m-ar putea ajuta.
20 martie 2012

APDRP a publicat versiunea finala a Ghidului pentru Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice” din cadrul PNDR. Conform APDRP, varianta finala a ghidului a fost publicata sub rezerva aprobarii de catre Comisia Europeana a versiunii VIII a PNDR.

Sursa: APDRP
[ link extern ]
sunt la curent cu toate noutatile. le visez si noaptea. pe mine ma interea o solutie la problemele ridicate de mine.
Buna seara,
Eu am semnat un contract de finantare nerambursabil pentru un proiect de pensiune in anul 2010, dar din lipsa cofinantarii sunt pe cale sa il pierd. Daca te intereseaza amanunte te pot ajuta.

Alte discuții în legătură

Pe 17 aprilie se deschide depunerea dosarelor pe masura 313! Daniela Bolog Daniela Bolog APDRP deschide in perioada 17 aprilie – 16 mai 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de finantare care se incadreaza in Masura 313 ... (vezi toată discuția)
Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)
Pensiune agroturistica se poate construi numai in intravilan? ... aidu aidu Pensiune agroturistica se poate construi numai in intravilan? Dispun de teren agricol extravilan. Trebuie PUZ sa introduc o portiune in intravilan pt obtinere ... (vezi toată discuția)