avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii dupa infiintare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii dupa infiintare PFA

Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA
După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile fiscale (așa cum am înțeles eu) sunt :
1. Decl. 070 (unde nu știu ce trebuie să trec la VECTORUL FISCAL) ce trebuie depusă în 15 zile de la înființare,
2. Decl. 200 pt. anul 2011 completată cu 0 la venituri -termen 25 mai 2012
3. Decl. 220 cu veniturile pe care le voi estima pt. 2012, termen 15 zile de la înființare
4. Decl. 091 pt. obținerea codului tva, îmi trebuie pt. facturile către UE, termen-îninte de a presta serviciile
5. Decl. 095 de înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari
6. Decl. 390 (VIES), termen-până pe 15 ale lunii ulterioare lunii prestației.
Pe lângă aceste declarații care-mi scot păr alb (încă n-am, trebuie să-mi mai cumpar obligatoriu și Registrul unic de control, Registru de Încasări și plăți, Registru inventar (pt. mijloacele fixe, dacă voi avea) și...
Îmi poate spune cineva, vă rog, dacă mai trebuie ceva?
Mă sfătuiți să apelez la un expert contabil?
Mulțumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: florinat , utilizator 20:32, 6 Aprilie 2012
1. Dvs. v/ati inregistrat la ORC, iar codul de identificare fiscala (CUI) se transmite la ANAF. D070 depuneti daca apar modificari privind vectorul fiscal declarat initial (de ex. daca aveti salariati , deveniti platitor de impozit pe salarii si contributii sociale).
2. daca ati inceput activitatea in anul 2012, nu depuneti D200 pentru anul 2011.
3.depuneti Decont TVA 300 sau Decont special 301, depinde daca sunteti inregistrat in scopuri de TVA sau pe art.153 indice 1 CF.
4. Contributii sociale, depinde ce venituri mai realizati in afaca celor din activitati independente
Mai aflati pe parcurs restul...
Avand in vedere ca trebuie sa conduceti evidenta TVA , daca aveti mijloace fixe va trebui sa calculati amortizare, va trebui sa depuneti declaratii pentru contributii sociale etc. nu e chiar o filozofie, dar daca volumul activitatii e important, poate ar trebui la inceput sa apelati la un contabil....pana veti deveni dvs. specialistul.
Sa mai fac completari:
PFA e si angajat, deci o sa am treaba doar cu sanatatea si impozitul pe venit (16%), vreau sa fiu neplatitor de TVA, deci o sa ma inreg in scopuri de tva, ca asa-mi cere codul, cred c-o sa caut contabil pentru a nu porni cu stangul.
Deci D070 nu o depun deloc deocamdata, nu?
Va multumesc
Nu.
M-au mai lamurit si cei de la ANAF, mi-au zis ca Decl. 070 se depune doar de catre platitorii de TVA, iar eu nu sunt, mai am de depus decl 220, dar eu am o nelamurire:
in ghidul de infiintare PFA ( www.avocatnet.ro/content/art... )

apare si obligatia depunerii decl. 200 pentru cei care au optat pentru sistemul real (cum este cazul meu). Avand in vedere raspunderea nelimitata pt. PFA-uri si amenzile "solide" pe care le risc, trebuie sau nu sa depun Decl 200 pt anul 2011, cu completare 0 la venituri?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
florinat, utilizator
Asa cum a mentionat doamna consultant la punctul 2 mai sus, nu trebuie sa depuneti D200 (declaratia de venituri pentru anul anterior) daca activitatea dvs. a inceput in 2012. Veti depune aceasta declaratie iin 2013 pentru veniturile realizate in 2012.
L.C.

Alte discuții în legătură

Contributii pfa cand sunt si angajat. declaratii pentru prestari servicii in state ue. florinat florinat Buna ziua, Pentru infiintarea unui PFA, daca sunt si angajat in acelasi timp cu CIM, ce contributii voi datora in calitate de PFA si ce declaratii am de ... (vezi toată discuția)
Declaratii dupa infiintare pfa florinat florinat După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile fiscale (așa cum am înțeles ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 prest prest Buna ziua. O PFA efectueaza prestari servicii in spatiul intracomunitar.Este neplatitoare de TVA in tara.S-a inregistrat in ROI,s-a depus decl.091 Pentru a ... (vezi toată discuția)