avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Colet din China cu bunuri suspecte de contrafacere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Colet din China cu bunuri suspecte de contrafacere

Buna ziua.
Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt originale. Dupa 1 luna coletul a ajuns in vama , de unde am fost informat ca acest colet contine marfa susceptibila de contrafacere..... Mi s-a retinut o parte din marfa si am primit amenda in val de 3000 lei ..... Ce pot face? Sau ce pot face pe viitor sa numai am probleme cu marfurile care in acte apar ca originale iar cei de la vama spun ca sunt contrafacute.... Multumesc
scrie undeva pe foaia primita ca pot contesta amenda in termen de 15 zile. Au trecut doar 4. In cazul in care contest amenda asta inseamna sa dau in judecata institia vamala. Procesul poate dura luni de zile .....? Inca o problema... eu sunt din Constanta , vama unde s-a constatat contraventia este din Ilfov.
Aceeasi problema !

Buna ziua, as dori unele clarificari din partea dumneavoastra asupra subiectului

In urma cu 1 luna am comandat din China 11 perechi ochelari RAY BAN ( 110$) , in momentul in care coletul a ajuns in tara, la oficiul postal mi-a fost deschis coletul si mi s-a spus de catre vamesa ca bunurile par a fi contrafacute, fiind retinute pentru a se edifica daca sunt sau nu contrafacute. Mi s-a adus la cunostinta faptul ca risc o amenda de 3,000 lei deoarece am introdus produse contrafacute in tara, cu toate ca sunt persoana fizica si le-am luat pentru uz personal.Mi s-a dat o foaie,i-am lasat nr de telefon si a zis ca ma va contacta. Ce credeti ca urmeaza sa se intample? In cazul in care primesc amenda unde o pot contesta? Va multumesc !
Mai mult de atat pe site-ul posta romana cand introduc acel tracking number apare ca acel colet mi-a fost predat, fara a avea posibilitatea de a mai recupera banii !
Salut, aceeasi chesti am patit si eu, am comandat din china produse care au spus ca sunt originale si am primit contrafacute, la fel am primit amenda.tu ce ai facut?ai platit amenda?ai contestat.se poate rezolva ceva cu contestatia ?multumesc anticipat.
Sal, momentan sunt in asteptare, am primit o hartie de la vama, cat a fost amenda? Bafta
am primit o hartie de la vama ca mi au confiscat coletul,iar la 2 sapt am primit o recomandata, care cred ca este amenda.nu am ridicat-o, nu prea am de gand pt ca nu mi se pare corect.ei atunci cand au confiscat mi au spus ca amenda este de 30 mil.id ul meu este drcatalin.adauga in lista te rog sa discutam.

Alte discuții în legătură

Amenda pentr colet din china alexmy alexmy Buna ziua Am si eu o intrebare , cineva din china mi a trimis un colet cu 3 perechi de adidasi si 12 sepci ,diferite modele. La vama coletul mi a fost ... (vezi toată discuția)
Colet din china oprit la vama Kata97 Kata97 Buna, acuma cateva saptamani am comandat un produs din china ,o pereche de papuci ( gucci replica). Coletul a fost oprit in vama , motivul marfa ... (vezi toată discuția)