avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... presupus viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

presupus viol

un caz de posibil viol
dar probe biologice si martori nu sant
nici confirmare de la medicul ginecolog ca ar fii fost ceva
urme ffoarte mici nimic concludent pentru ca fapta cica sa produs cu mai multi ani in urma

intrebarea mea este
poate un psiholog pe baza spuselor victimei sa duca la arestarea sau condamnarea presupusului violator?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:57, 19 Martie 2017
In primul rand daca violul a avut loc cu multi ani in urma, in acest caz in daca este vorba de o victima majora, plangerea prealabila trebuie depusa in 2 luni. Dar daca ne referim la o victima minora ( caz in care termenul de 2 luni curge de la data cand tutorele a luat la cunostinta ) am mari indoieli ca ar putea reprezenta o proba expertiza psihologica.
Poate ma ajutati si pe mine, sunt disperat.Datorita faptului ca bunatatea se rasplateste cu rautate va povestesc ce am patit astazisi precizez ca sunt presedinte de bloc:
Avem in bloc un cetatean turc, mafiot care se ocupa probabil cu escrocheri. Acesta de ceva timp aduce sau locuieste cu o femeie destul de tanara. Aseara l-am sunat pe turc sa il anunt ca am dat drumul la caldura la care el imi cere 150 lei imprumut ptr o ora. Normal ca nu i-am dat si el a sunat disperat cred ca de vreo 10 ori dupa care seara a decurs normal.
Astazi dimineata ma pomenesc cu 10 telefoane la care nu am raspuns dar si cu mesaj sa raspund imediat. Apare la scurt timp si un apel de la administrator care imi spune ca el este la munca si ca l-a sunat turcu ca de ce nu raspund si ceva cu terasa. Eu am inteles ptr ca tocmai ploua cu galeata ca exista probleme la terasa. Il sun pe turc, el nu vorbeste coerent romana dar cu greu inteleg ca sa ma duc urgent. Ma duc, raspunde dupa 15 minute transpirat si cu ochii turbati. Ma invita in casa si eu il intreb unde curge. El spune sa iau loc si ma intreaba cine a fost pe terasa ( pe terasa nu a fost nimeni dar este adevarat ca asteptam la o alta scara echipa sa repare in garantie)
In fine cu greu am inteles ca cineva s-a urcat pe terasa si a intrat la el pe balcon sau ceva de genul. Eu l-am indrumat sa cheme politia (fata plangea in sufragerie de zor) dar l-am asigurat ca sus nu a urcat nimeni deoarece cheile se afla la mine. El a tinut mortis sa se suie pe terasa, a coborat zicand ceva sa cheame politia dar politia nu a venit.
Seara am avut de lucru cu administratorul la instalatia de incalzire si ne am intalnit cu turcu. El foarte violent, injuraturi, amenintari, etc. La un moment dat s-a auzit destul de clar viol, f.t nevasta mea, voi sunteti impreuna, te bag in puscarie. La aceste vorbe eu am intrat la banuieli si l-am intrebat ce s-a intamplat? El printre injuraturi a precizat ca eu i-am violat nevasta si ca acces am intrat de pe terasa la el in casa (et4). A adus si pe fata aceea jos ca sa ma recunoasca. Dansa dupa un minut in care el tipa si arata pumnul a zis ca eu sunt cel care a violat. Am chemat imediat politia si am explicat in cateva cuvinte de ce sunt acuzat. Apoi s-au dus la el si nu au mai revenit.
Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat. Bineinteles ca totul este o inscenare, am luat punct cu punct si am vazut unde am gresit: la invitatia de a intra m-am rezemat de mobilierul bucatariei iar la iesire nu a vrut sa deschida usa si am pus mana pe cheie si pe clanta.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul rapid
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
2kappa, utilizator
Chestiunea cu psihologul si violul reclamat peste cativa ani nu poate duce la o condamnare.
Nici macar la o punere sub acuzare.

Referitor la violul cu cetateanul turc este recomandabil sa mergeti insotit de avocat la politie daca veti fi chemat.
Pentru viol in forma consumata trebuie sa existe probe biologice.
Se poate insa sa aveti batai de cap pentru tentativa de viol daca au facut o inscenare bine gandita.
Nu prea inteleg care ar fi logica ca sa faca aceasta inscenare.
Ce ar avea de castigat si de ce ar minti?
Banuiesc:
1) gagica este minora si cauta un tap ispasitor sa nu fie acuzat el (zic si eu)
2) santaj pentru bani si pare plauzibil avand in vedere ca luni cerea bani iar marti dimineata sunt acuzat (am uitat sa zic ca atunci cand s-a urcat pe terasa a vrut in mod expres sa ma urc si eu numai ca eu sunt operat pe inima si nu m-as hazarda sa ma cocot pe niste scarisoare unde este nevoie de forta ca sa propulsezi un corp de 120 kg care a suferit 2 infarcte si un bypass coronarian. Noroc ca m-am gandit ca acest efort implica si riscul de a se rupe sarmele cu care este prinsa cutia toracica dar mai ales sa depasesc si numarul de batai maxime recomandat de 110. O vecina cu care sporovaiesc despre mancaruri m-a scapat probabil de inca o proba in planul turcului).
3) gagica avea amant, a fost prinsa si arunca vina pe mine
4) s-a intamplat cu adevarat ce povestesc ei si pe baza unei simple presupuneri cum ca daca eu detin cheia de la terasa sunt si vinovat (desi trebuie sa ai puteri de omul paianjen ca sa cobori de pe atic in apartament, sunt totusi circa 2,5 metrii distanta fara sa mai punem la socoteala ca trebuie sa si ajungi pe terasa tot prin intermediul unui ap de la etajul 4)
5) turcul este prost
6) turcul era drogat si e un haos in capul lui.
7) un alt scenariu
In orice caz, pot sa aduc de la medicul specialist recomandari privind cele 110 batai pe minut in conditiile in care eu stau intins si detin 90. In alta ordine de idei, sotia poate depune marturie despre viata sexuala si anume ca nu mai este ca inainte. Sunt doar cateva pozitii si munca este depusa de ea. De plans nu de ras. Dupa 7 ani prin spitale si operatia de bypass suferita acum 2 ani credeam ca m-am linistit dar se pare ca sunt ajutat sa mai locuiesc inca ceva timp la spital. Aseara cu greu am putut sa controlez pulsul si am avut un somn agitat. Acest lucru este neplacut ptr un om sanatos dar pentru cineva care nu are voie sa se agite prea mult. In schimb sunt acuzat ca am facut pe omul paianjen si altele pe care nu le mai amintesc.
Pana aflu daca s-a depus plangere am sa strang dovezi ale fiecarei ore petrecute in urma cu cateva saptamani deoarece nici macar nu stiu cand s-a petrecut de fapt ,,evenimentul" si este posibil ca sa am si un alibi puternic. Mentionez ca pastrez si bonul de paine de 10 ani incoace. Acum 10 ani m-a ajutat sa demonstrez ca la ora cand eu eram la farmacie hotii mi-au spart casa. Farmacista a confirmat acest lucru precum si camerele instalate.
Multumesc
da, aiurea treaba cu turcul. Totusi, trebuie sa va dati seama ca turcul trebuie sa demonstreze violul si nu prea vad eu cum, in situatia Dvs.

Alte discuții în legătură

Posibila acuzatie de viol uty987 uty987 Am avut o aventura de cateva ore cu o fata. As dori sa stiu , in cazul in care m-ar fi acuzat de viol in cat timp venea politia la usa la mine? La fel ca si in ... (vezi toată discuția)
Condamnat pt. viol la 5 ani si 10 luni, pe baza unor minciuni vasile14 vasile14 Am un baiat de 19 ani care pe 6-XI-2014, a fost condamnat pentru viol in grup la 5 ani si 10 luni, de Judecatoria Roman. Impotriva sentintei s-a facut Apel. Pe ... (vezi toată discuția)
Viol asupra unui barbat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ati auzit de poveste cu tentativa de viol asupra taximetristului? Ce parere aveti? Am inteles ca persoana de sex feminin care este presupusa autoare a ... (vezi toată discuția)