avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de aducere parte vatamata pt audiere ca si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de aducere parte vatamata pt audiere ca si martor

Buna ziua.
Sunt parte intr un proces penal, fiind invinuit.
Avand in vedere ca partea vatamata nu s a constituit parte civila in dosar am cerut audierea lui ca si martor, lucru admis de judecator.
In acest sens s a emis mandat de aducere deoarece nu s a prezentat la 2 termene pt acre a fost citat in calitate de martor.
Pt al 3 lea termen s a emis mandat de aducere, tot nu s a prezentat.
A plecat in Germania.
Acum s a emis alt madat de aducere dar nu vrea sa vina acasa din Germania ,tocmai ca sa nu poate fi audiat.
Cat poate trage de timp astfel ca nu vine acasa?
De cate ori se trimite mandat de aducere.
Ce se intampla daca nu se va putea executa mandatul de aducere avand in vedere ca nu este in tara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:41, 9 Aprilie 2012
Daca ascultarea nu mai este posibila, instanta poate dispune citirea depozitiei date de acesta in cursul urmaririi penale si va tine seama de ea la judecarea cauzei.
Cum e posibil sa se tina cont de declaratiile din cursul cercetarii penale cand am dovezi atat martori cat si acte care arata ca tot ceea ce a declarat in timpul cercetarii penale e minciuna curata si este in total contradictoriu cu situatia de fapt.
daca dvs considerati ca ati adus deja destule probe in favoarea dvs astfel incat sa demontati cele scrise in rechizitoriu atunci puteti renunta la audierea partii vatamate .
doberv a scris:

daca dvs considerati ca ati adus deja destule probe in favoarea dvs astfel incat sa demontati cele scrise in rechizitoriu atunci puteti renunta la audierea partii vatamate .


Am inteles punctul dvstra de vedere,dar ce sperati acum sa se prezinte si sa infirme ce a spus in faza urmariri penale?
ideea este urmatoarea.
El a sustinut in declaratia de la politie faptul ca nu ma cunoaste, si ca nu a avut absolut nici o relatie de afaceri cu mine niciodata.
MArtorii si dovezile (inscrisuri) infirma acest lucru si arata clar ca am avut relatii de afaceri.
El daca in marturie sustine in continuare ca nu a avut nici un fel de relatie cu mine acest lucru va fi infirmat de dovezile depuse la dosar de catre mine.
Iar daca declara adevarul si anume faptul ca intradevar a avut relatii de afaceri cu mine atunci contrazice ceea ce a declarat in faza de cercetare penala, si prin faptul ca recunoaste ca a avut relatie de afaceri cu mine imi asigura castig 100 % in acest dosar.
Deci el este in situatia in care indiferent daca continua cu minciuna, sau spune adevarul tot are de pierdut. Acesta este si motivul pt care nu vrea sa se prezinte.
Este intre ciocan si nicovala.

Alte discuții în legătură

Urmarirea penala mary6 mary6 Buna ziua,si La multri Ani!.In urmarirea penala privind infractiunea de abuz de incredere ,politistul judiciar care efectueaza cercetarea penala ,poate sa; ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri cristiursa cristiursa 1daca nu e inceputa urmarirea penala organele de urmarire sunt obligata sa aduca la cunostinta unei persoane dreptul de a avea aparator spre ex. luarea unei ... (vezi toată discuția)
Audiere martor. iup? valyd11 valyd11 Un martor a primit citatie de la politie pentru audiere. Acest lucru inseamna ca a inceput urmarirea penala? Partea vatamata nu a primit nici un raspuns, ... (vezi toată discuția)