avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amplasare container pe spatiu privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amplasare container pe spatiu privat

Buna Ziua,

Am inchiriat un spatiu comercial de la un mall. Terenul este afara, in spatele centrului comercial. Vreau sa pun un container pe care sa-l folosesc pe post de birou. Stiu ca este nevoie de autorizatie de constructie, chiar si pentru constructii temporare. Intrebarea mea este, insa: Am nevoie de autorizatie de constructie chiar daca acest spatiu nu este public ci privat? (apartine mall-ului).

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Andrew123 , utilizator 16:47, 9 Iulie 2019
Teoretic pentru orice fel de lucrare de constructie/modificare/demolare aveti nevoie de autorizatii. Nu stiu insa daca acest act este nevoie in cazul unui container.
Tocmai aici e nedumerirea mea. Legea citata de don'soara de la primarie(si acum imi pare rau ca nu am intrebat-o care lege) spunea ca ai nevoie de autorizatie inclusiv pentru locuri de jpaca, prelate, panouri publicitare, etc. Astea, insa toate, pe spatiul public. In acest context insa este vorba de un spatiu privat.
Legea 50/1991
art. 11 alin. (2)

"Se pot executa fara autorizatie de construire si lucrari pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau inchise, destinate difuzarii si comercializarii presei, cartilor si florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fara fundatii si platforme, precum si fara racorduri si/sau bransamente la utilitati urbane, cu exceptia energiei electrice. "
Eu va spun sincer...sunt foarte revoltata.....va rog sa imi da-ti un sfat...ce mai pot face.....deci...am amplasat in gradinita din fata blocului ( proprietate privata) o casuta ...magazie metalica pt unelte...un vecin de la et 3 a facut plangere precum k strica aspectul blocului...dupa care m.am trezit cu politia de la urbanism pe cap....mi.a cerut autorizatia de amplasare..nu aveam...am fost sa depun actele........si nu mi.a aprobat autorizatia.....ce mai pot face...e amplasare nu constructie!!!!!!!! Sunt o groaza de magazii in fata blocurilor din toata tara asta de rahat.....cine imi poate da un raspuns?
Buna ziua..va rog sa ma ajutati k nu mai stiu ce sa fac...unde sa ma mai duc!!!! Deci stau intr.un apartament la parterul unui bloc de la periferia orasului....stand la parter..am cumparat si suprafata de pamant(gradinita) din fata geamului meu......am amplasat o casuta (magazie)metalica pentru unelte pe proprietate privata....un vecin de la et 3 a facut plangere pe motiv ca strica estetica blocului...si m.am trezit cu politia de la urbanism pe cap....cum nu aveam autorizatie de amplasare m.am dus sa o fac...dupa mai bn de o luna....mi.a eliberat o hartie....k nu e aprobata cererea...pe motiv k suprafata de construire e prea mica...deci suprafata e 38 m patrati iar magazia aia are 4 metri patrati..plus k e doar amplasata nu este construita!!!!!

Alte discuții în legătură

Conditii pentru amplasare Simona#elena Simona#elena Buna ziua..va rog sa ma ajutati k nu mai stiu ce sa fac...unde sa ma mai duc!!!! Deci stau intr.un apartament la parterul unui bloc de la periferia ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de amplasare???? Simona#elena Simona#elena Buna ziua..va rog sa ma ajutati k nu mai stiu ce sa fac...unde sa ma mai duc!!!! Deci stau intr.un apartament la parterul unui bloc de la periferia ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie casuta de gradina Catalin Stoica Catalin Stoica Va rog sa-mi spuneti daca este necesara obtinerea vreunei autorizatii (constructie si/sau amplasament) pentru a \"pune\" o casuta de gradina pe un teren? ... (vezi toată discuția)