avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Decizii ale Curtii Constitutionale
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Decizii ale Curtii Constitutionale

Au fost publicate, sau nu au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei partea I, deciziile Curtii Constitutionale nr.223 si nr.224 pronuntate in data de 13 martie 2012,pronuntare efectuata asupra exceptiilor de neconstitutionalitate referitoare la dispozitiile artic.259 alin(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii ???(retinerea acelor 5,5% procente,pentru sanatate, din pensiile ce depasesc 740 Lei)
Lucian Avram,
Consilier Juridic (S)
Pana in prezent deciziile nu au fost publicate in MO.
Pentru consultare puteti intra pe site-ul Curtii Constitutionale, deciziile sunt publicate acolo, cu mentiunea ca se aplica de la data publicarii in MO.
Inca nu au fost publicate , dar le-am postat in Documente utile
Gata au fost publicate in MO 256 / 18.04.2012.
Multumiri pt informatie Leuca_Lumini.Cu stima,Costi.
Dupa parerea mea, legea trebuia pusa in aplicare corect, Curtea Constitutionala, prin Dec.223 si 224 din 13 martie 2012, doar a indreptat o eroare de aplicare, asa ca, fara alte procese in instanta, cine a interpretat gresit, ar trebui sa repare raul facut milioanelor de pensionari. Prin aceste decizii, doar s-a constatat o eroare, dar legea este aceeasi, nu s-a schimbat si trebuia sa fie pusa, de la inceput, in aplicare corect.

Alte discuții în legătură

Recuperarea cass retinut din pensie mystycum mystycum Buna seara, vreau sa va propun urmatoarea situatie: mama mea este pensionara,cu o pensie de 1100 lei, si dupa noua lege de aproximatiav un an i se percepe acel ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass la pensiile mai mari de 740 lei BG BG Buna ziua! Exista o lege recenta care reglementeaza problema fondului de sanatate retinut la pensiile peste 740 lei? Am inteles ca retinerea fondului de ... (vezi toată discuția)
Controverse privind cass-ul aplicat pensiilor de peste 740 lei - opinie de pagubit Angel Mariana Angel Mariana Public aceasta cerere pe care am conceput-o pentru a cere parerea specialisilor. Eventual se pot cere daune celui ce a semnat ordinul? ... (vezi toată discuția)