avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... care sunt obligatiile angajatorului ce a intocmit un ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

care sunt obligatiile angajatorului ce a intocmit un contract de prestari servicii cu o persoana juridica din UE

Societeatea X ( broker de asigurare ) a incheiat un contract de prestari servicii ( cursuri ) cu o persoana juridica nerezidenta ( SLOVACIA) . Precizez ca aceste cursuri de tin pe teritoriul Romaniei. Factura a fost intocmita de PJ nerezidenta in data de 30.11.2008 .PJ nerezident NU a prezentat certificate de rezidenta fiscala.

In consecinta, care sunt obligatiile beneficiarului?

1.Calculeaxa TVA 19 % si intocmeste declaratia 301 ? ( data declaratiei pana la 25.12.2008)?

2 calculeaza impozit pe venit 16% si intocmeste declaratia 101 / pozitia “ impozit venit pers.juridice nerezidente ( se plateste in dec.2008 – data declaratiei 25.01.2009)???



In cazul in care pana pe data de 25.12.2008 prezinta certificatul de rezidenta fiscala, care sunt obligatiile beneficiarului?.Daca in decizia de evitare a dublei impuneri nu se specifica nici o cota de impozitare pentru prestari de servicii ,beneficiarul ( soc de brokeraj asigurari) mai calculeaxa si plateste TVA sau impozit pe venit??



Alte discuții în legătură

Taxe contract prestari servicii cu o persoana juridica nerezidenta Catalinoiu Ana Catalinoiu Ana Societeatea X ( broker de asigurare ) a incheiat un contract de prestari servicii ( cursuri ) cu o persoana juridica nerezidenta ( SLOVACIA) . Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)