avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este normal???executare continuata de alt ex jud
Discuție deschisă în Executare silită

este normal???executare continuata de alt ex jud

Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit executor judecatoresc,a emis somatie si a inceput un alt dosar de executare,cu alt numar si datat .../.../2012,intrebare,nu trebuia sa ceara din nou incuviintare de executare silita de la instanta???
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 06:23, 17 Mai 2012
Da, este normal - art. 5 din legea nr. 287/2011. Executarile silite privind titluri executorii apartinand institutiilor de credit, altor entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, institutiilor financiare nebancare sau cooperativelor de credit, aflate in curs la data intrarii in vigoare a dispozitiilor noii legi, pot fi continuate de executorul care a inceput urmarirea silita.
In conditiile in care acelasi executor a demarat procedura de executare silita,,este temeinica si legala continuarea procedurii si in situatia in care conform ultimilor modificari legislative,
executorul bancar a devenit executor judecatoresc
dar daca executorul judecatoresc e alta persoana, nu fostul executor bancar?
noul executor judecatoresc care continua executarea (alta persoana decat fostul executor bancar) are (pretinde) un alt onorariu de executare...

nu-i trebuie incuviintarea instantei?
Legea 287/2011, precizeaza ca executarea poate fi continuata atat de catre executorul bancar devenit ulterior executor judecatoresc, cat si de catre oricare executor judecatoresc competent potrivit legii (este posibila si situatia in care executorul bancar nu a optat sa devina executor judecatoresc)
in ambele situatii, executarea se continua din stadiul in care a fost predata, actele deja infatuite ramanand valabile
in concluzie, nu este necesara o noua incuviintare a executarii silite
de mentionat, ca numai executorul judecatoresc isi poate fixa onorariu (cheltuieli de executare), nu si executorul bancar
Va stau la dispozitie pentru lamuriri
Executor Niculescu Dinu Mihai - Bucuresti

Alte discuții în legătură

Desfiintarea executorilor bancari anuleaza si executarile silite impuse de catre acestia? user43 user43 In urma cu 3 ani am fost executat silit pentru un credit de nevoi personale. Executarea silita a fost facuta de catre corpul executorilor bancari al bancii ... (vezi toată discuția)
Debitor insolvabil.nu are bunuri mobile sau imobile impozabile potrivit adresei de la fisc. florin1960 florin1960 Am imprumutat un prieten in 2008 cu 3500 de euro.In 2010 am inceput executarea silita recuperidu-se 2460 lei din salariu.In 2013 s-a perimat executarea silita ... (vezi toată discuția)