avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod(uri) CAEN pentru fast-food sau clatitarie?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod(uri) CAEN pentru fast-food sau clatitarie?

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid o intreprindere mica care sa se axeze pe producerea si comercializarea clatitelor dar la acestea sa pot vinde si un suc, o cafea. In CAEN m-am uita si consider ca ar intra la 5610, 5629 si 4617. Considerati ca este corect? Deoarece eu stiu ca, clatitariile sunt clasificate separat ca unitate de alimentatie publica in legislatia turistica.
Ma puteti lamuri va rog.

Multumesc o zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
ElenaComanescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:45, 14 Iunie 2012
Orice forma de organizare in scopul desfasurarii de activitate economica trebuie sa aiba o activitate principala codificata conform codului CAEN, indiferent in ce domeniu isi desfasoara activitatea.
5610 Această clasă include activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienţi, fie că sunt serviţi stând la masă sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie că mănâncă mesele preparate în incintă, că le iau acasă sau că le sunt livrate la domiciliu. Aceasta include prepararea şi servirea meselor pentru consumul imediat din autovehicule sau cărucioare fără motor.
Această clasă include activităţi din:
-restaurante
-bufete expres
-restaurante fast-food
-pizzerii
-unităţi de alimentaţie care servesc pentru acasă
5629 Alte activităţi de alimentaţie n.c.a.
Această activitate include catering-ul industrial, adică asigurarea serviciilor de alimentaţie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, pentru o perioadă de timp determinată. Este inclusă de asemenea activitatea unităţilor alimentare concesionate în cadrul bazelor sportive şi al altor unităţi similare. Hrana este adesea preparată într-o unitate centrală.
Această clasă include:
-furnizori de servicii de alimentaţie pentru contractori (de exemplu: companii de transport)
-activitatea unităţilor de alimentaţie concesionate în cadrul bazelor sportive şi al unităţilor similare
-activitatea cantinelor sau bufetelor (de exemplu pentru fabrici, birouri, spitale sau şcoli) pe bază de concesionare
4617 nu merge, este intermedieri în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun

Ati putea folosi 1071, 4724, 4725.
Va multumesc frumos pentru lamurire si promtitudine.
Buna seara,
Revin cu o intrebare as dori sa folosesc un cod CAEN pentru alimentatie publica in general, adica sa poata fi fast-food, restaurant, patiserie cu fast-food, clatitarie cu fast-food, piadinnarie cu fast-food si clatitarie si panificatie?

Va rog sa ma ajutati ca am inceput demersurile pentru infiintarea firmei.
Va multumesc frumos.
O seara buna!
Va ajut, insa intocmirea documentelor depinde de dvs.
Daca infiintati o societate pe site-ul registrului comertului, adica onrc.ro - formalitati - persoane juridice - pct. 1, gasiti toate documentele necesare pentru constituirea societatii.
In cuprinsul actului constitutiv stabiliti un obiect de activitate principal si mai multe secundare, cele care intentionati sa le desfasurati. Cand intocmiti declaratia model 2 inscrieti pentru autorizare si obiectele de activitate secundare care intentionati sa le desfasurati, pentru ca acestea sa fie autorizate.
OK am inteles. Am uitat sa specific ca este un SRL-D si nu pot avea decat 5 coduri CAEN si nu stiu daca la activitatile de mai sus merg codurile de restaurant 561 sau ce anume trebuie sa mai trec.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cod caen vasi49 vasi49 Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN corespunde unei astfel de activitati: -Prepararea si comercializarea ,exclusiv la pachet,de pizza,paste(preparate din ... (vezi toată discuția)
Coduri caen cafenea,gelaterie,paninoteca R3nato R3nato Buna ziua, Postez aici in dorinta de a ma interesa despre codurile CAEN care trebuie sa le activez pentru urmatoarea activitate pe care o sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Basch Basch Bianca ziua,ma puteți ajuta cu doua coduri CAEN pentru pizzerie și cafenea?multumesc (vezi toată discuția)