avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grupa a II-a de munca - strungar SMA ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grupa a II-a de munca - strungar SMA ATELIER MECANIC

Ajutati-ma va rog cu pct 178 si 184 din ord 50/1990
Dispozitiile ordinului 50/1990 au fost abrogate prin Legea 19/2000, intrata in vigoare la data de 01.04.2001.
Incadrarea dvs. in grupa de munca trebuia sa fie mentionata de catre angajator in carnetul de munca a tuturor beneficiarilor, conform prevederilor ord. nr. 50/ 1990 art.15. Cartile de munca au fost fotocopiate de catre casele judetene de pensii, angajatorul avand obligatia sa le depuna, ulterior sa le recupereze si sa vi le puna la dispozitie, sub semnatura.
Gasiti pe internet Ord.MMPS nr. 50/ 1990, inclusiv anexele.
Ordinul completat cu avizele ulterioare, la data de 31.08.1994, difuzat de catre ministerul muncii institutiilor interesate si prin acestea firmelor, nu a fost republicat in MO.
Iata ce cuprinde ord. la articolele mentionate de dvs.
-anexa II grupa a 2-a de munca, art. 178 -"Mecanici agricultori care efectueaya lucrari in camp si livezi, cu tractoare si combine autopropulsate, cei care efectueaza tratamente fitosanitare prin stropire si prafuire cu masini de erbicidat si masini pentru stropit si prafuit, precum si mecanicii de intretinere a tractoarelor, combinelor si masinilor agricole, pentru perioada lucrata in camp.",
-anexa II grupa a 2-a de munca, art. 184 - "Activitatea in sectoarele de demontari, decapari si degresari din intreprinderile de reparatii auto, tractoare si utilaje in vederea repararii."
Pensionarea se face in prezent cu respectarea prevederilor Legii nr. 263/ 16.12.2010 si a normelor de aplicare a prevederilor legii, aprobate prin HG nr. 257/ 20.03.2011.
Pct.178 si 184 nu are legatura cu meseria practicata de dv.
178 se refera la mecanici agricoli care efectueaza lucrari in camp pe tractoarea si combine autopropulsate, care efectueaza lucrari fitosanitare prin stropire si prafuire cu masini de erbicidat, mecanici care efectueaza in camp operatii de intretinere a masinilor agricole.
184 se refera la activitatea de demontare, decapare si degresare din intreprinderile de reparatii auto si tractoare.
multumesc!
daca in adeverinta data de angajator scrie asa cum e dat in lege,
,activitatea de demontare, decapare si degresare din intreprinderile de reparatii auto si tractoare.
, ma incadrez sau nu ingrupa a 2
Mentiunile din carnetul de munca, facute de catre angajator, trebuie sa aiba la baza mai multe documente intocmite in cadrul firmei (inclusiv nominalizarea dvs. ca aveti dreptul conform unui articol de lege) conform prevederilor Ord. MMPS nr. 50/ 1990.
Daca va considerati nedreptatit puteti deschide actiune in instanta si in urma efectuarii unei expertize tehnice in specialitatea protectia muncii, instanta se va putea pronunta.
Inteleg ca dvs. ati fost strungar, deci puteati fi nominalizat de catre angajator, la unul din cele 2 articole, ca personal care lucreaza in aceleasi conditii cu mecanicii de intretinere a utilajelor agricole.
Adeverinta data de catre angajator trebuie sa respecte modelul din anexa 14 la Legea pensiilor nr. 263/ 2010. Este posibil ca aceasta adeverinta sa contina toate elementele prevazute in model si din acest motiv, casa de pensii sa nu va accepte adeverinta. Cititi cu atentie motivatia casei de pensii.

Alte discuții în legătură

Ordinul 50 grupa a2a mecanici agricol FRD FRD Nu gasesc in acest ordin ca mecanicii agricoli vor beneficia de acordarea grupei a2a. Va rog sa ma jutati. Din discutie si cautari pe google nu gasesc la ... (vezi toată discuția)
De ce nu i se ia in calcul adeverinta de vechime in grupa a 2 a de munca? ContSters260000 ContSters260000 Buna ziua. Tatalui meu i a venit decizia de pensie ,dar nu i a fost luata in calcul o adeverinta de vechime grupa a 2a pt per 01.08.1984 -02.09.1991 unde a ... (vezi toată discuția)